Organizația suceveană a Partidului Social Democrat i-a răspuns deputatului Cătălin Nechifor, președintele Pro România Suceava, care s-a declarat nemulțumit de alocările insuficiente destinate refacerii infrastructurii afectate de inundații, dar și de faptul că județul Suceava se află pe ultimul loc în ceea ce privește absorbția fondurilor prin PNDL II.

Marți, 31 iulie, la Suceava s-a desfășurat o conferință de presă a celui mai nou actor de pe scena politică națională și județeană. E vorba de un partid nou, mic, la a cărui dimensiune începe să se reducă și liderul său județean care a susținut această conferință. Cu șiretenia sa recunoscută ( pe care el o consideră abilitate politică dar pe care sucevenii au sancționat-o în 2016) acesta a prezentat mass- mediei o serie de neadevăruri sau jumătăți de adevăr cu scopul de a denigra activitatea guvernării PSD – guvernul partidului căruia îi datorează tot ce a realizat până acum”, transmite un comunicat semnat PSD Suceava.
Astfel, social democrații suceveni au ținut să prezinte varianta reală a faptelor supuse discuției.
Din nefericire, în lunile iunie- iulie, județul Suceava s-a confruntat cu precipitații abundente care au generat inundații soldate cu pagube materiale în numeroase localități. Au fost afectate drumuri naționale, județene, locale, poduri, diguri, locuințe, culturi agricole. Cu o coordonare excelentă primarii, reprezentanții I.S.U, ai Jandarmeriei, ai Prefecturii au intervenit, au rezolvat situațiile critice, au realizat o evaluare a pagubelor. Menționăm că perioadele ploioase și viiturile s-au succedat. Printr-o hotărâre de guvern au fost alocate sume necesare refacerii obiectivelor afectate îndeosebi a celor de mare importanță. Pentru pagubele evaluate până la data de 13 iulie, județul Suceava a primit una dintre cele mai mari sume din țară . Suma solicitată de primării a fost de aproape 40 milioane lei din care s- au primit aproape 24 de milioane de lei (60 %). Consiliului Județean i s-a alocat în două tranșe întreaga sumă solicitată: 7, 725 milioane lei. Nu au fost acordate despăgubiri pentru străzi și drumuri comunale neclasificate; aceste obiective vor beneficia de sumele necesare remedierii, împreună cu alte obiective afectate după data de 13 iulie, printr-o nouă hotărâre de guvern ce a fost anunțată și care se va finaliza după rectificarea bugetară din această lună. Acest fapt este bine cunoscut de personajul politic menționat anterior încât solicitarea pe care a făcut-o guvernului este o demagogie puerilă”, transmite sursa citată.

Potrivit organizației sucevene a PSD, al doilea subiect abordat în conferința de presă, în aceeași manieră de denaturare a adevărului, a fost cel referitor la PNDL 2, social democrații reamintind că prin acest program guvernamental județului Suceava i s-a alocat cea mai mare sumă din țară (930 milioane lei) pentru finanțarea a 252 de proiecte de infrastructură în toate localitățile.

Primarii au depus până în decembrie 2017 aceste proiecte, au semnat contractele de finanțare până în primăvara acestui an, iar acum toate primăriile derulează proceduri de achiziție a proiectării și execuției obiectivelor menționate. Faptul că deja au fost primele solicitări de plată care au și fost onorate de MDRAP ( în valoare de aproape 5 milioane de lei) este o dovadă că acest minister dispune și virează rapid sumele solicitate de către primării. Iar modul tendențios în care deputatul noului partid a afirmat că această sumă este extrem de mică este doar o nouă încercare de dezinformare care poate să pună într-o lumină nefavorabilă în fața sucevenilor strădania celor 113 primari suceveni care au accesat acest program pentru comunitățile lor”, mai transmite comunicatul PSD Suceava.

Social democrații sunt de părere că, în general apariția unui nou partid pe scena politică ar trebui să fie în avantajul sucevenilor, care ar avea o opțiune suplimentară, însă, din păcate, în acest caz, sucevenii sunt puși în fața unei opțiuni caracterizate prin șiretenie, viclenie, demagogie, minciună.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.