PSD Suceava a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia l-a criticat dur pe președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Cei de la PSD au declarat că șeful administrației județene este activ doar în campaniile electorale, iar ulterior este tot mai rar văzut pe la obiectivele de investiții.

„Vi-l mai amintiți pe Gheorghe Flutur din campania de anul trecut? Cum aprindea el aragazul pe la oameni sau cum se plimba cu lopata pe umăr pe centură? Nu era schelă în județ sau roabă cu balastru, lăsată din greșeală de vreun muncitor pe marginea drumului cu care să nu se fotografieze, neapărat cu vesta reflectorizantă, cizme și casca pe cap

Acum, nemaifiind campanie, Gheorghe Flutur cel gospodar s-a transformat în Gheorghe Flutur gospoRAR. Că rar de tot il mai vezi  apropiindu-se de  vreun șantier. Nu mai are timp de astea, e ocupat cu hore, cu premieri și festivaluri  iar pe șantier ajunge numai la inaugurări.

Am văzut și minunea asta dăunăzi când, în sfârșit, unul din cele 8 proiecte ale Consiliului Județean aprobate la finanțare în 2017 de guvernul PSD prin PNDL 2 a ajuns la final. Cei 6 km de drum județean, DJ 174 din Panaci a fost inaugurat, iar din celelalte 7 proiecte rămase doar unul mai are șanse să fie inaugurat toamna asta, DJ 155B din Boroaia în lungime de 5,42 km, restul fiind blocate în diferite stadii de execuție.

Cu Gheorghe Flutur la cârma județului, după 4 ani – lungimea unui mandat de președinte CJ – din 8 proiecte de modernizare a unor drumuri judetene pentru care are sursa de finațare asigurată, a terminat doar 2, adică din cei 88,47 km care trebuiau finalizați vor fi gata anul asta doar 11,42 km, un procent de realizare de 12,9% din total.

Dacă mai luam în calcul și cei 75,73 km ai DJ 208A Stroiești-Moara-Suceava-Dolhasca – pentru care de asemenea a avut finanțarea asigurată din fonduri europene prin POR încă de la începutul mandatului din 2016 și unde lucrările trenează iar vara e gata, procentul de realizări scade infiorător sub 7% (6,95%)

Gheorghe Flutur s-a lăudat dăunăzi că tot județul e un mare șantier. În ritmul în care (nu) se lucrează începem să credem vrea să facă poze cu acest „șantier” și în viitoarea campanie electorală, care e tocmai peste 3 ani. Până atunci, domnia sa face ce știe mai bine: se prinde în horă. Iar în acest răstimp drumurile județene sunt lăsate de izbeliște, deși pentru multe dintre ele există finanțare încă din timpul guvernării PSD, prin PNDL 2. Prin urmare sucevenii nu se pot bucura de drumuri județene cum trebuie nu pentru că nu există bani pentru respectivele investiții, ci pentru că pur și simplu nu există voință, putință, sau interes din partea autorităților județene, acestea având de manageriat mult prea multe festivaluri, hore, târguri și zile ale comunelor ca să se mai ocupe și de problemele reale ale județului Suceava”, se arată în comunicatul de presă transmis de către PSD Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.