Departamentul de comunicare PSD Suceava a transmis un comunicat de presă în care dă asigurări că Guvernul PSD nu închide nici un spital în județul Suceava.

„Observăm în ultima vreme că PNL este asemeni personajului dintr-o celebră poveste a lui Ion Creangă, care văzând drobul de sare pe cuptor, începe să se vaite că este posibil ca acesta să cadă. Ultima văicăreală e cea legata de, vezi doamne, strategia Ministerului Sănătății pentru a închide spitale în județul Suceava.

Doar că,spitalele de care se face vorbire sunt în subordinea autorităților locale și ministerul nu poate închide ceva ce nu îi aparține”, transmite Departamentul de comunicare PSD Suceava.

Potrivit sursei citate, permanenta preocupare a Ministerului Sănătății este ca împreună cu autoritățile tutelare să se identifice soluții prin care fiecare spital să ofere cele mai bune servicii medicale comunității.

„Se dorește eficientizarea spitalelor și nu închiderea lor. În strategia Ministerului Sănătățiiinvocată de PNL nu apare ca soluție închiderea vreunui spital din județul Suceava. Proiectul Masterplanului pentru Regiunea Nord Est, este un instrument de lucru elaborat în urma unui audit extern realizat de o firmă agreată de UEși este, în fapt, un instrument obligatoriu pentru finanțarea investițiilor în sistemul de sănătate, de către Uniunea Europeană, în următorul exercițiu financiar european”, mai transmit social democrații suceveni.

De asemenea, în comunicatul semnat de PSD Suceava se precizează că Masterplanul este o bază de discuții și din acest motiv, pe 25 februarie, la Iași, sunt invitate autoritățile localeși județene alături de responsabilii guvernamentali să se așeze la aceeași masă și să stabilească împreună strategia de dezvoltare a unităților spitalicești pe termen mediu și lung.

„Indiferent însă de discuțiile purtate subliniem faptul că autoritățile locale și județene vor avea ultimul cuvântlegat de modul cum vor funcționa spitalele. Știm foarte bine dictonul conform căruia cine vrea să facă ceva caută mijloace, iar cine nu vrea, caută scuze! Ceea ce vedem deja e cum PNL Suceava caută scuze!”, mai transmite comunicatul departamentului de comunicare PSD Suceava.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.