Partidul Social Democrat Suceava îi răspunde deputatului liberal Ioan Balan, care a susținut că numărul de microbuze pentru transportul școlar în județ este insuficient.

Potrivit PSD Suceava, problema asigurării necesarului de microbuze școlare a fost rezolvată, aceasta constituind o preocupare constantă pentru guvernarea social-democrată.

 

Redăm  integral comunicatul de presă al PSD Suceava:

 

Dacă, în aceste zile, societatea românească, mass-media românească, reţelele de socializare sunt cvasi-dedicate subiectului referendumului aflat în derulare, parlamentarii liberali suceveni au alte preocupări – fapt anticipat deja.

Deşi unii dintre ei au votat şi şi-au îndrumat alegătorii să participe la vot, în fapt dumnealor sunt preocupaţi de promovarea în media suceveană a unor subiecte care nu au nimic în comun cu adevărul.

Astfel, un deputat liberal sucevean acuză guvernul PSD-ALDE de neimplicare în asigurarea microbuzelor şcolare pentru elevii din zonele izolate.

Domnul deputat, dacă s-ar fi informat, ar fi aflat că în data de 08.06.2018 Guvernul PSD- ALDE a emis Ordonanţa de Urgenţă 461 prin care se stabileşte cadrul instituţional pentru participarea Ministerului Dezvoltării la pregătirea unor proiecte, cu finanţare europeană (POR 2014-2020), ce au ca scop dotarea unităţilor administrativ-teritoriale cu mijloace de transport public local şi de transport elevi.

Proiectul de lege pentru aprobarea acestei OUG a fost adoptat în Senat pe data de 17.09.2018, iar pe 4.10.2018 a fost supus avizării comisilor de specialitate din Camera Deputaţilor, urmând să fie dezbătut în plen. Deci îl informăm pe dl. deputat că problema este rezolvată.

Am vrea totuşi să-i reamintim că furnizarea microbuzelor şcolare a constituit o preocupare constantă pentru guvernarea social-democrată. Astfel, în perioada 2013-2015, aproape 2000 de microbuze şcolare au fost achiziţionate de guvernul social-democrat şi arondate localităţilor din România şi 98 de microbuze au fost donate Republicii Moldova.

I-am recomanda domnului deputat să se informeze înainte de a se exprima asupra unui domeniu mai ales dacă acest domeniu nu se află în sfera sa de cunoaştere.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.