După ce unul dintre parlamentarii liberali suceveni au afirmat faptul că „anul viitor sărbătorim 100 de ani de la Unire și marcăm 10 ani de la începerea șoselei de centură a Sucevei, iar premierul Tudose ar trebui să includă și acest record la <<realizările>> Guvernului”, PSD Suceava reacționează.

Reprezentanții Partidului Social Democrat din Suceava sunt de părere că  șoseaua de centura a municipiului Suceava este din nou prilej de exprimare demagogică a parlamentarilor liberali suceveni.

„ Aceștia acuză Guvernul actual de rea-voință în cazul finalizării lucrărilor la acest obiectiv. Evident, aceștia uită câteva aspecte, precum faptul că această șosea a fost aprobată spre finanțare de un guvern PSD. Ei uită că lucrările au început în 2008 și trebuiau finalizate în 2012 de un guvern și un Consiliu Județean PDL. Ei uită că responsabilii finalizării acestei lucrări (Gheorghe Flutur și guvernul PDL) au modificat proiectul inițial și noul traseu (decis nefiresc printr-o zonă afectată de alunecări) a generat costuri suplimentare astfel că valoarea proiectului a crescut nejustificat cu 62%. Ei uită de asemenea să menționeze faptul că cea mai mare parte a lucrărilor (inclusiv inaugurarea unui sector) s-a executat în timpul guvernului și Consiliului Județean PSD în perioada 2012-2016. Și uită de asemenea că Gheorghe Flutur în campania electorală a promis neîntemeiat că va determina finzalizarea acestei șosele în 3 luni (sfârșitul anului 2016)”, se transmite în comunicatul PSD.

Tot PSD Suceava consideră că, dacă ar vrea să cunoască, în mod onest, care este stadiul lucrărilor, parlamentarul liberal ar cere, o informare de la CNAIR (instituția responsabilă) și ar fi aflat că în luna octombrie a fost demarată procedura de licitație pentru contractarea lucrărilor rămase de executat.

„Observăm că parlamentarii liberali suceveni, din dorința derizorie de a-și vedea numele în presă, emit considerații false asupra derulării programului guvernamental PNDL. Au ajuns să facă ipocrit calcule asupra proiectelor deja contractate. O minimă decență i-ar fi obligat să vadă că deja 10% din proiectele depuse au fost contractate, deși perioada de depunere a proiectelor se închele la sfârșitul lunii noiembrie, iar perioada de contractare se termină la sfârșitul lunii decembrie. Dar salutăm faptul că unii parlamentari liberali (care nu prea pot dovedi o interacțiune susținută cu domeniul educațional) au ajuns la o concluzie axiomatică: <<Școala îi face pe toți mari>>”, a transmis departamentul de Comunicare al PSD Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.