Băi PSD-ule, partid cu care am votat ani la rând, trezește-te!

Ai la conducere un neica nimeni căruia i se pare că-i Dumnezeu: atotputernic, atotcunoscător, atotpotent,  agramat, anarhist, anticonstituțional și mai corupt decât oricare dintre voi. Pentru că și în rândul vostru sunt corupți, în aceeași proporție ca la celelalte partide care pozează în Albă ca Zăpada. Nu vă mai dați după deget, știți prea bine că așa este. Diferența dintre corupții din PSD și cei din restul partidelor este că ai voștri erau mai inteligenți. Folosesc trecutul pentru că la ora actuală, ați pus în funcții de conducere niște corupți la fel de imbecili ca cei din PDL, care au distrus în 3 ani țara cum n-a făcut-o Al Doilea Război Mondial (pentru cei care cred că exagerez, țin să precizez că am folosit o figură de stil numită hiperbolă, pentru a ilustra dezastrul lăsat în urmă de iubitorii de Băsescu). Corupții inteligenți înțeleg că economia trebuie să duduie, ca să aibă tot timpul de unde fura, în timp ce corupții imbecili doar fură, până nu mai au de unde. Așa se ajunge în criză economică. Alte teorii economice pe baza acestui subiect sunt făcute doar ca să se arunce cu praf în ochii prostimii, care trebuie să știe că altele sunt cauzele dezastrului. Alt rost nu au.

Nu știu dacă ai observat PSD-ule care ești tu PSD, dar scazi în sondajele reale, așa cum scădea Boc în fața FMI-ului. Asta pentru că ai dat deoparte elita politică a partidului și ai promovat niște mediocri cum rar mi-a fost dat să văd pe fața pământului. E adevărat că proștii sunt niște executanți incredibili ai ordinelor venite de la tovarășul Dragnea, pentru că sunt ahtiați după funcții și știu că nu ar ocupa scaunele respective fără sprijinul eminenței cenușii din Teleorman. Astfel, în mâinile lui, ei devin niște instrumente de forță care taie și spânzură în rândul partidului de parcă ar fi al lor pe persoană fizică.

Dragă PSD-ule, anul trecut nu am votat cu tine la alegerile parlamentare tocmai pentru că ai pus pe primele locuri pe listele din județul meu (Suceava) niște oameni care nu îmi spuneau nimic. Dacă, ca partid, crezi că ai ieșit învingător datorită extraordinarei strategii electorale realizate de Liviu Dragnea, ești un prost fără pereche, pentru că voturile de care ați avut parte, le-ați obținut datorită guvernării Ponta și datorită minciunii că acesta va avea un rol important în soarta partidului după alegeri. Trebuie să recunoști, PSD-ule, că mulți dintre membrii tăi și-l doresc din nou pe Ponta la conducere, pentru că era o persoană cu viziune, coerentă, diplomată, abilă, cu rezultate mai mult decât notabile în privința guvernării. Dar nu… când a bătut cu pumnul în masă domnul Dragnea, te-ai scăpat pe tine cât ești tu de partid mamut și ai înghițit gălușca că Ponta și liderii promovați de el, nu au ce căuta în conducerea actuală a partidului, ca să nu mai zicem pe lista de miniștri.

Trec anii PSD-ule care ești tu PSD. Guvernarea ta actuală e la fel de jalnică ca cea a tehnocraților, numai că ai mărit salariile bugetarilor și asistențele sociale, mizând pe faptul că prin creșterea consumului, vei crește încasările la stat din taxe, impozite și ce mai ai tu acolo de încasat. Chestia proastă e că ai făcut treaba asta fără să te ocupi de economie în ansamblul său, de aceea o să intri pe deficit la sfârșitul acestui an. Evident că vei ascunde acest lucru, PSD-ule, de frica noilor tăi lideri. Vei minți electoratul și la anul vei apela din nou la FMI pentru simplul fapt că ai la conducere un dictator, care n-are nicio treabă cu administrarea unui județ mărunt, darămite a unei țări. Ai la conducere o persoană care crede că se pricepe la toate, dar în realitate nu se pricepe decât la tras sfori pentru a fi la putere. Dacă nu îți revii PSD-ule, dacă nu îți înfrunți frica de teleormănean, o să te ia dracu´ la alegerile viitoare și pe noi o să ne ia tot el până atunci.