Bilanţ politic: 5 trădări, 3 cereri, 1 lătrat fals, 1 nemulţumit, 1 transfer bun, 1 transfer prost.

           Politica suceveană este ca un roman tare bun, pentru unii. Şi asta, doar pentru că are un început, un cuprins şi cred ei, iar … un cuprins. Uitând de încheiere, unii dintre politicienii noştri, cuprinşi de cuprins, nu-şi dau seama că de fapt au ajuns la încheiere! Totul începe cam aşa …

           Când esti boboc, pentru a avea rezultate în politică, te situezi undeva într-o tabără, într-un grup de interese şi apoi e nevoie doar de puţin echilibru şi de o aparentă consecvenţă. Înveţi şi prima regulă: pentru început, nu deschide gura! Vrei să urci. Taci! Începi să ceri. Şefu, dar m-am cam săturat de drive, vreau să zic că …. Taci mucea şi drive, nu ştii nimic! Te superi şi trădezi.  Acum drive şi pentru alţii! Nu-i suficient, aşa că trădezi mai tare. Dacă ferească sfântul chiar vin alţii, atunci … te transferi!

           Vine şi perioada următoare, eşti consiliat, consiliezi, acumulezi, prinzi experienţă, incepi „să-i faci” pe colegi, te pui mai bine cu cel mai mare, dar şi cu acei eventuali câţiva care ar putea să-i ia locul lui Cel Mare, dacă acesta gafează. Trădezi. Continui. Începi să deschizi gura, părerea ta începe să conteze, impresionezi pe cei slabi de înger, ieşi pe spaţiul public, ce mai … începi să devii important. Latri fals. Ceri. Ţi se dă. Trădezi.

           Ultima parte, e şi cea în care devii fantastic, minunat, şi … nici ţie nu-ţi vine a crede ce ai ajuns! Totul e datorită ţie! Deja suferi de paranoia, te crezi în mijlocul tuturor acţiunilor măreţe, a conspiraţiilor, eşti unicul, dar de ce eşti „doar parte din creier”? După atâta muncă, după atâta trădare. Ceri. Ţi se dă. Eşti nemulţumit. Trădezi. Te transferi.

            Faci bilanţul politic: 5 trădări, 3 cereri, 1 lătrat fals, 1 nemulţumit, 1 transfer bun, 1 transfer prost.

Democratul Ovidiu Milici, socialistul Ovidiu Milici, liberalul Ovidiu Milici a intrat în politică prin puterea partidului. Acum are ocazia să iasă din politică prin puterea poporului.

           Sita politicii sucevene a început să cearnă trădătorii. Iată că nu e nevoie de oameni cu bani pentru a jongla printre partidele politice, ci este nevoie doar de actori politici slabi şi prost (ne)sfătuiţi. Dacă unii înşeală opinia publică precum că ar avea calităţi nemaiîntâlnite, alţii nu trebuie să facă nimic altceva decât să  „lungească timpul” în acele grupuri de indivizi în care staţionează o perioadă. Apoi, exact când trebuie să dovedescă de ce sunt în stare, încep să dea rateuri şi fug la următorii. Aparent, avem nevoie şi de aşa ceva, pentru că în momentul în care un grup de indivizi înşeală aşteptările celor mulţi, tu, ăla onestul, te decuplezi şi sari din marsupiul care te-a hrănit, iei din nou atitudinea de nemâncat, deschizi maxilarul mare şi îţi arăţi colţii. Dar, acum trebuie să devii maidanez, alături de ăia mulţii pe care ii iubeşti şi pentru care te-ai sacrificat. În nici un caz să fugi spre alţii, din nou. Chiar dacă la noi nu există şcoli de curvăsărie politică, poţi spune că pentru unii această şcoală există în sânge. Ei, cică se numesc oameni flexibili politic. Această flexibilitate vine odată cu pierderea principiilor, a onoarei, a bunului simţ şi chiar uneori a raţiunii. Nu există oameni la care să le fi înşelat aşteptările consilierul judeţean Ovidiu Milici, pentru că nimeni nu i-a cerut sprijinul lui Ovidiu Milici. Singurul care l-a înşelat pe Ovidiu Milici, este chiar Ovidiu Milici. Acum, când să dovedească omului de rând Milici, de ce e în stare politicianul Milici, brusc, acesta a devenit nemulţumit. Aşa că a demisionat …  din politică!

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.