În conformitate cu Planul de acțiune al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență — sezonul rece 2022-2023, Secția de Drumuri Naționale Suceava (SDN Suceava) a operaționalizat în orașul Siret un punct de sprijin cu activitate permanentă având la dispoziție un depozit de 226 tone sare, 1 încărcător, 2 ATB – uri și 1 utilaj multifuncțional. Utilajele menționate anterior sunt destinate în exclusivitate monitorizării și intervenției în vederea asigurării circulației pe sectoarele de drum național DN2 cuprinse între orașul Siret și PTF Siret, respectiv oraș Siret – centru Grănicești, pe care se află în așteptare mijloace auto de transport marfă în tranzit spre Ucraina. Pe teritoriul național, la primele ore ale dimineții zilei de astăzi se aflau în așteptare pe sensul de ieșire spre PTF Siret aproximativ 250 camioane.

De asemenea, având în vedere intensificarea traficului de transport marfă spre PTF Vicovu de Sus, condițiile de trafic sunt monitorizate permanent atât de echipajele SDN Suceava (pe DN2, DN2H, carosabilul este uscat cu porțiuni umede, au patrulat noaptea trecută 5ATB + 1 Unimog) cât și de echipaje ale poliției.

În general, pe căile de circulație rutiere administrate de SDN Suceava și SDN Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată fără probleme deosebite, carosabilul fiind uscat cu porțiuni umede. Punctual, s-a intervenit pentru preîntâmpinarea producerii poleiului ( de exemplu pe DN29A, în zona pădurii Adâncata).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.