Consilierii locali suceveni se întrunesc în ședință joi, 28 mai, pentru a vota o serie de proiecte de hotărâre, între care și unul privind apobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiți „Sistem de supraveghere video pentru amplasamentele îngropate și semiîngropate pentru colectarea deșeurilor de pe raza municipiului Suceava”.

Potrivit unei anexe a proiectului, valoarea investiției este de 444.848,09 lei. Trebuie precizat că, într-o primă etapă, vor fi montate 37 de camere de supraveghere în 29 de locații.

Termenul de realizării a lucrărilor este de șase luni.

Potrivit referatului de aprobare, încă de la semnarea contractului și de la instalarea primelor containere moderne, s-au înregistrat și semnalat numeroase furturi de deșeuri, în special din containerele pentru deșeuri reciclabile, diverse persoane extrăgând conținutul prin diferite metode improvizate împrăștiindu-le pe pavajele amplasamentelor, luând deșeurile care au valoare pe piață (carton, pet, fier etc.) și abandonând restul pe platformă.

De asemenea, au fost semnalate distrugeri, inclusiv prin incendiere ale containerelor de pe raza municipiului Suceava, fenomenul întâlnindu-se, atât la amplasamentele cu containere îngropate sau semiîngropate, cât și la cele de suprafață.

Foarte important este faptul că acest sistem TVCI va fi construit din echipamente care să asigure interconectibilitatea facială cu sistemul de supraveghere video existent al municipiului Suceava, iar alimentarea cu energie electrică a echipamentelor nou instalate se va face în mod similar cu a celor existente pe raza municipiului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.