În punctul de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus vor fi realizate o serie de investiții până la data de 15 septembrie, astfel încât acesta să fie gata pentru deschiderea oficială ce va avea loc pe data de 19 septembrie.

Prefectul Florin Sinescu a stabilit, împreună cu Secţia de Drumuri Naţionale, Poliţia de Frontieră, Vama şi Primăria din Vicovu de Sus, ce investiții are de făcut fiecare în punctul de frontieră.

„Secţia de Drumuri Naţionale va realiza marcajele orizontale şi verticale în punctul de frontieră. De asemenea, am analizat posibilitatea amenajării unui sens giratoriu care să fie făcut în zona acestui punct de frontieră. Pentru început ne gândim la o construcţie provizorie, din parapeţi new jersey, cu tot ceea ce înseamnă zonă de semnalizare necesară pentru accesul şi ieşirea din sensul giratoriu. Primăria va face câteva lucrări, precum toaletarea spaţiilor verzi, instalarea de toalete ecologice şi va amenaja zona de parcare pentru autovehiculele care vor fi indisponibilizate. Sunt spaţii strict necesare pentru dotarea unui punct de frontieră. În privinţa personalului necesar, poliţia asigură în prezent acest număr, iar operatorii vamali sunt asiguraţi prin Biroul Vamal Dorneşti, care gestionează punctul de frontieră”, a declarat Sinescu.

Acest punct de trecere a fost închis în 2010 pentru a fi adus la standarde europene, în urma investițiilor.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.