Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, susține, după valul de ironii de pe pagina de Facebook a instituției, că românii vor tipare, menționând că mesajele lăsate de cititori arată că românii sunt spirituali, inteligenți și creativi, însă conțin o doză mare de radicalism.

„După ce am văzut și citit întreaga sarabandă de ironii la adresa unei postări făcute pe pagina de socializare a institutuției în care lucrez (și acum vă rog să-mi scuzați postarea subiectivă), m-am gândit astăzi la Patul lui Procoust. Știu deja sau intuiesc, o să spuneți că sunt jandarm, eventual analfabet și că n-are rost să fac pe deșteptul, din moment ce pumnii mei minte n-are! Este acel pat îngust în care, dacă ai neșansa să nimerești, și mai grav, să nu încapi în el, se taie din tine fără milă, ca să respecți tiparul. Vrem tipare, cu orice preț! Dacă nu respecți tiparul va fi rău. Trebuie să fii neapărat în trend. Trebuie să critici, orice, dar să critici cu multă abnegație. Un tipar a cărui concizie, din păcate, impune și o doză mare radicalism, care de cele mai multe ori exclude nuanțele. Pentru cei care astăzi au trimis mesaje pe pagina de socializare, au ironizat, au creat, au făcut catrene, unele foarte reușite, îmi confirmă încă o data, că românii sunt oameni spirituali, inteligenți și creativi. Mă bucur să știu că activitatea noastră este urmărită de astfel de oameni. Pentru încheiere, aș apela tot la Eminescu…«de aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâșiem»”, a scris Marius Miliraru pe Facebook.

Jandarmeria Română a postat un clip în care celebrează ziua lui Mihai Eminescu, însă internauții le-au răspuns comentând ironic si amintind despre agresiunile asupra unora dintre cei care au participat la protestul din 10 august. Unul dintre mesajele cu cele mai multe aprecieri și reacții sună astfel:

„pe lângă stâlpii fără soț

adesea ai trecut

te-au bătut jandarmii toți

de nu te-am cunoscut”

Un alt internaut a făcut valuri cu următoarele „versuri”:

„ce te legeni, hipstere,

cu luminițe și pe vânt

ia, că te pun la pământ”.

„O, rămâi, rămâi în dubă,

Te-am gazat atât de mult,

Ale tale coaste toate,

Numai eu știu să le rup”, este mesajul care are în prezent sute de aprecieri.

De asemenea, internauții s-au mai jucat și cu versurile poeziei „Somnoroase păsărele”:

„Somnoroase batranele

La biserica se aduna,

Vin jandarmii, dau in ele

Noapte buna”.

Nici „Ce te legeni?…” sau „Luceafărul” nu au fost „uitate” de către internauți:

„Bate gazul frunza-n dunga

Rezistentii mi-i alunga

Bate gazul dintr-o parte

Noi te batem ca la carte”,

„Cobori in jos, pulan cel sfant

Alunecand pe-o ceafa

Patrunde n coaste si in spate

Constienta mi indeparteaza

El tot lovea tremurator

Se aprindea mai tare

Dadea cu gaz fulgerator

Ca 4 clase are!”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.