Direcția de Sănătate Publică Suceava efectuează o anchetă epidemiologică la Mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava după ce Înalt Prea Sfinția sa Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost diagnosticat cu coronavirus.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că a luat legătura cu personalul de la mănăstirea Sf Ioan din Suceava, pentru a vedea în ce stare se află.

„Am luat legătura cu toți cei de acolo, cu viețuitorii mănăstirii. Tot personalul, inclusiv cei care au slujit la Înviere, sunt bine. Nu acuză nici unul dintre ei o simptomatologie suspectă. Ancheta epidemiologică va lămuri definitiv lucrurile”, a precizat Vasile Bănescu.

Potrivit acestuia,  în mănăstire sunt 20 de persoane, iar la slujba de Înviere ÎPS Pimen a fost înconjurat până de 10 persoane.

„Nimeni din afară nu a intrat în mănăstire, regulile au fost respectate foarte strict, însă mănăstirea este situată în centrul orașului Suceava, care este epicentrul epidemiei din România. Așadar, oricine a ieșit din mănăstire, pentru mici cumpărături sau pentru o situație reglementată oficial a putut, din păcate, să se contamineze. Posibilitățile sunt foarte mari într-un asemenea context”, a mai precizat Vasile Bănescu.

ÎPS Pimen este internat în prezent la Institutul Matei Balș, cu o pneumonie medie spre severă și o simptomatologie clară de contaminare cu COVID 19.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.