Pe 13 decembrie Vasilică Pușcașu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în Austria, pentru jaf armat.

Omul de afaceri Vasilică Pușcașu a fost condamnat de magistrații Tribunalului Regional din Wiener Neustadt la 10 ani de închisoare pentru comiterea a două jafuri armate la două bănci în 2005. Așa cum a susținut mereu în orice înfățișare publică, Vasilică Pușcașu s-a erijat în a spune că nu a fost el.
Potrivit anchetatorilor, primul jaf a fost dat în 1 aprilie 2005 la o bancă din Klagenfurt, de unde a furat împreună cu un complice 85.565 de euro. Cel de-al doilea jaf a avut loc în localitatea Leoberdorf, pe data de 7 aprilie. De aici, Vasilică Pușcașu împreună cu complicele său au furat 262.105 euro. Spargerea s-a produs, potrivit anchetatorilor, sub amenințarea unui pistol cu gaze.
În rechizitoriu, procurorul a arătat că Puşcaşu a practicat un ”joc de-a șoarele și pisica”, fiindcă a fugit mai bine de șapte ani de justiţie. Pușcașu a negat întotdeauna acuzaţiile de jaf, însă proba incriminatorie a fost ADN-ul.
Criminaliștii austrieci au reușit să recolteze probe ADN de pe o cagulă și un pulovăr găsite într-o mașină care a fost folosită într-unul dintre jafuri. Ulterior, au stabilit că acestea coincid cu cele din baza de date a poliției din Germania, acolo unde Pușcașu fusese închis la începutul aniilor ’90, tot pentru jafuri armate în trei dosare diferite.
Pușcașu a fost arestat în ianuarie 2012 în România și a fost extrădat în Austria la sfârșitul lunii martie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.