Faceţi în fiecare zi măcar o faptă bună! Atunci când vorbim despre fapte bune, majoritatea consideră că acestea ar consta în a dărui bani.

Dragos HutuleacEste o percepţie greşită. O faptă bună presupune doar să dăruieşti. Ce anume? Asta depinde de fiecare om în parte. Trebuie să oferi din ce ai… din ce nu ai, nu văd cum ai putea oferi. Personal consider că fapta bună înseamnă a dărui bucurie. Acest punct de vedere face ca totul să pară mai uşor. De ce zic asta? Pentru că poţi bucura un om încurajându-l, sau spunându-i nişte vorbe frumoase. Poţi să faci cumpărături pentru un bătrân, poţi ajuta pe cineva în scaunul cu rotile să urce o rampă, poţi face o obişnuinţă din a posta citate şi imagini frumoase pe Facebook, poţi lăuda într-un comentariu articolul cuiva, poţi oferi ghiocei unei necunoscute, poţi pune nişte flori sălbatice în vaza din bucătărie pentru a bucura ochii celor dragi, poţi deschide uşa pentru cineva plin de bagaje, poţi ţine liftul până vine şi vecina, poţi să-ţi ceri iertare, poţi… poţi face o grămadă de lucruri care nu necesită un efort material, dar implică un efort de bunăvoinţă.

Vă garantez că dacă timp de două luni nu lăsaţi o zi să treacă fără să faceţi o faptă bună (deşi din exemplele date, aţi văzut că puteţi face o grămadă de fapte bune în acest interval de timp), vă veţi simţi din ce în ce mai mulţumit de dumneavoastră. Inclusiv ceilalţi vor observa această schimbare şi vă vor percepe ca pe o persoană agreabilă, pe care vor dori să o întâlnească cât mai des, apreciindu-vă pentru amabilitatea, implicit bucuria pe care o răspândiţi în jurul dumneavoastră. Veți vedea cu ochii voștri cum evoluați, cum creșteți ca om și cum binele, împlinirea, realizările, devin prezențe constante în viața de zi cu zi. Toată frustrarea, tot pesimismul, toate trăirile negative se vor șterge cu buretele, iar personalitatea dumneavoastră va deveni tot mai strălucitoare, mai plăcută, un adevărat magnet al fericirii si prosperității.

Acest obicei, al faptelor bune, va aduce în viaţa dumneavoastră persoane care la rândul lor răspândesc bucurie, va aduce situaţii agreabile, vă va ajuta să descoperiţi acele calităţi uitate ce vă caracterizează ca om şi veţi ajunge într-un final să fiţi tot mai conştient de potenţialul enorm pe care îl aveţi. Totodată, faptele bune vor lucra în favoarea dumneavoastră, creând acel context favorabil de care aveţi nevoie pentru a obţine tot ce vă doriţi de la viaţă. Asta pentru că toată lumea este atrasă de persoanele pozitive, iar când oamenii sunt atraşi de tine (prin micile gesturi – acele fapte bune pe care le faci), apar şi şansele de a evolua din toate punctele de vedere.  Nu cred că aţi văzut vreun om de succes care să fie negativist! Oferiţi zilnic bucurie, ori bucuria poate fi dăruită doar prin fapte bune! Viața nu e atât de complicată, pe cât dorim noi să credem că este. Ea funcționează după o lege simplă: ce semănăm, aia culegem. Păcat că de agricultura sufletului se ocupă tot mai puțini oameni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.