Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte în zona de munte, valabilă începând din această după-amiază până mâine, 1 noiembrie, ora 16:00.
Potrivit informării, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și, posibil, în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei, vor fi precipitații mixte. Local, cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp și, izolat, 30 l/mp.
Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă, îndeosebi în sud-vest, iar duminică, 1 noiembrie, în est și sud-est, în general cu viteze de 50-60 km/h. În zona de munte, rafalele vor depăși temporar 60-80 km/h, iar în jumătatea estică a teritoriului, vremea va deveni rece pentru această perioadă.
Totodată, pentru intervalul 31 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00, a fost emisă o atenționare Cod Galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zona înaltă.
În intervalul menționat, în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În cursul zilei de sâmbătă, 31 octombrie, la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100-110 km/h, viscolind ninsoarea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.