Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava se află zilele acestea în procesiune prin județul Suceava. Astfel, luni, 11 octombrie, Sfântul a plecat în procesiune, la ora 06:00, de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, urmând, a făcut un popas la Mănăstirea Dragomirna, după care a mers spre Siret și Rădăuți, unde s-a oprit la Așezământul Sf. Ier. Leontie și la Mănăstirea Bogdana.

Ulterior, racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava va poposi la Mănăstirea Sihăstria Putnei, la Mănăstirea Putna, Mănăstirea Sucevița și la Mănăstirea Moldovița. Totodată, racla va trece și prin comunele Frumosu și Vama, urmând să ajungă în municipiul Câmpulung Moldovenesc.
De asemenea, Sfântul va fi purtat și în zona Dornelor, respectiv în municipiul Vatra Dornei și la Mănăstirea Gheorghițeni din comuna Dorna Arini. De asemenea, racla va ajunge și la Mănăstirea Rarău, precum și în orașul Broșteni, în comuna Ostra, orașul Gura Humorului și, din nou, la Spitalul Județean Suceava. Racla se va întoarce la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou  în jurul orel 18:00.

De asemenea, marți, 12 octombrie, tot de la ora 06:00, racla cu Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava va pleca de la Mănăstirea Sfântul Ioan, spre orașul Salcea, ulterior se va îndrepta spre Mănăstirea Probota din Liteni, în orașul Dolhasca, în satele Valea Bourei, Manolea, Udești, Forăști, Roșiori și Vadu Moldovei

De asemenea, Sfântul va poposi la Mănăstirea Cămârzani, Mănăstirea Râșca, Mănăstirea Sihăstria Râșcăi, în municipiul Fălticeni, la Mănăstirea Slatina, la Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Humor, ulterior la Cacica, Botoșana și Mihoveni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.