Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Din fericire prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în  ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, pe fondul excesului de viteză.

Având în vedere analizele realizate, poliţiştii au prioritizat acţiunile în funcţie de gradul de risc accidentogen al segmentelor de drum.

 Astfel, în data de 22.11.2017, poliţiştii au organizat o acţiune punctuală pe DN2E, timp de două ore radarele acţionând în cascadă pentru identificarea şoferilor care nu respectă regimul legal de viteză şi pun în pericol siguranţa rutieră.

Au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.775 lei, majoritatea pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Au fost ridicate 2 de permise de conducere şi 1 certificat de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acţiunii a fost constatată şi o infracţiune la regimul rutier.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.