Duminică, 2 ianuarie, la orele 22:40, ofițerul de Serviciu al Poliției Municipiului Suceava a procedat la informarea patrulelor din teren de a avea în atenție un autoturism marca Ford Focus C-Max, de culoare roșie, înmatriculat în Germania, întrucât se îndreaptă dinspre Dărmănești spre Suceava și conduce haotic.

Autoturismul în cauză a fost identificat în zona bisericii ,,Sfânta Înviere’’, având direcția de deplasare către Policlinica Suceava. S-a procedat la punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase în vederea opririi autoturismului, însă conducătorul și-a continuat deplasarea efectuând viraj la dreapta atât pe sensul de mers cu acces interzis de pe str. Mărășești, cât și pe sensul de mers cu acces interzis de pe str. Mihai Viteazul.

Ulterior, conducătorul auto a oprit în stația T.P.L. din proximitatea Policlinicii Suceava, pe str. Mihai Viteazul.

La volanul autoturismului a fost identificat M. Valentin, din municipiul Rădăuți. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la conducerea sa la sediul poliției, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

M. Valentin a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante privind săvârșirea infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul penal, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Poliției Mun. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.