Temperaturile au scăzut considerabil în ultima perioadă, însă sucevenii racordați la sistemul centralizat de încălzire beneficiază doar de căldură sufletească.

Reprezentanții operatorului de transport și distribuție a agentului termic în municipiul Suceava informează că locuințele vor fi încălzite începând de marți, 11 octombrie 2016. În prezent firma Thermonet efectuează umplerea instalațiilor.

„Noi vom furniza căldură începând cu data de 11 octombrie, însă sper să nu avem probleme de sistem. În prezent efectuăm probele la cald. Sunt mai multe procese tehnice pe care trebuie să le efectuăm, însă sucevenii vor avea căldură”, a declarat Mugur Corlățean, directorul general al firmei Thermonet.

În ceea ce privește starea conductelor ce deservesc transportului agentului termic în municipiul reședință de județ, Mugur Corlățean speră ca în acest an să nu se producă nicio avarie la magistralele mari, întrucât sunt foarte greu de remediat.

„Anul trecut, după ce am început activitatea, la trei zile am avut avaria pe magistrală, însă, pentru că doar 30% dintre conducte sunt înlocuite, restul sunt vechi și pot ceda. Noi sperăm să nu fie avarii majore pentru că sunt greu de remediat”, a precizat Corlățean.

Trebuie precizat că rădăuțenii beneficiază de căldură încă din data de 5 octombrie 2016. SC Servicii Comunale SA a început furnizarea agentului termic din cauza temperaturilor scăzute, mai ales pe timpul nopții, când s-au înregistrat temperaturi mai mici de 10 grade Celsius, ceea ce, potrivit legii, presupune furnizarea energiei termice în locuințe.

One Response

 1. Radu Galan

  Bai Corlatean Trompeta.
  Pe lângă prost mai ești și altceva?!!
  Hai sa te învăț eu:
  Ai avut toată vara la dispoziție să faceți probe și să verificați conductele. Ți se pare normal să faci probe când sunt 2 grade celsius afara și noi dormim cu 3-4 rânduri de pături pe noi?!!
  Deci ca ești prost, sunt sigur.
  Tu nu ai probleme fiindcă probabil ai centrala proprie.
  Corlatean trompeta

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.