Inginerul silvic Radu Hojbotă și-a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura pentru Primăria comunei Mănăstirea Humorului, din partea Partidului Mișcarea Populară. În vârstă de 44 de ani, acesta este din satul Mănăstirea Humorului, este activ în politică din 2002, iar în prezent este șeful Ocolului Silvic Iacobeni.

Am luat decizia de a candida în urmă cu aproximativ doi ani, nu este un gând de ultim moment. Consider că drumul ales de actuala administrație a comunei Mănăstirea Humorului este unul care duce spre nicăieri. În comună la noi, actuala administrație se ocupă mai mult de partea culturală, poezii, catrene, dar și alea sunt mai mult în spirit bacovian. Sunt triste. Consider, alături de echipa mea, că pentru o administrație de succes, modernă și mobilă în anul 2020 avem nevoie de altceva. Nu este doar candidatura mea la funcția de primar, este candidatura unei echipe, formată din oameni cu experiență, majoritatea tineri, care au demonstrat ceva”, a transmis Radu Hojbotă.

Candidatul PMP pentru Primăria comunei Mănăstirea Humorului a precizat că are în echipa sa un om cunoscut, apreciat de comunitate, care ar putea îndeplini foarte bine funcția de viceprimar.

„Este o candidatură în tandem, cu un viitor viceprimar, care să reprezinte și satele Poiana Micului și Pleșa. În prezent, actuala administrație, și toate cele care au fost de 30 de ani încoace, s-au dus în cele două sate din patru în patru ani, i-au pupat pe localnici, le-au luat voturile și i-au mai căutat peste 3 ani și 7 luni. Astfel, am făcut un parteneriat cu domnul Rusu Tomiță, care a fost consilier local, care a demonstrat că este capabil și are respect pentru comună. Mai mult, pe listă avem și o doamnă, care face parte din actuala administrație locală, este consilier local, dar și foarte mulți tineri care au demonstrat că au respectul comunității și al oamenilor din jur”, a declarat Radu Hojbotă.

Acesta a precizat că dorește să candideze pentru că Primăria Mănăstirea Humorului încă are, și la propriu și la figurat, gard și porți închise.

Astfel, de vreo 12 ani, nu prea știm ce se întâmplă acolo, și se poate verifica, uitându-ne pe site-ul primăriei, care nu a mai fost completat de mult. Am devenit un fel de satelit al orașului Gura Humorului, respectăm foarte mult asta, dar școala din Mănăstirea Humorului este închisă, copiii merg la școală în Poiana Micului sau în Gura Humorului. Avem singura primărie din apropierea orașului Gura Humorului la care nu există niciun utilaj. Deviza mea este: redeschidem administrația locală pentru oamenii din sat, redăm Primăria oamenilor și pornim motoarele Primăriei pentru oameni”, a mai declarat candidatul PMP.

Radu Hojbotă a adăugat că urmează să facă un proiect de candidatură, va veni cu lucruri clare, încât atunci când va începe precampania și campania electorală, oamenii să decidă în cunoștință de cauză, iar alegătorii să voteze cu toată deschiderea și din toată inima.
Trebuie menționat că odată cu anunțarea candidaturii lui Radu Hojbotă pentru Primăria comunei Mănăstirea Humorului, și-au mai anunțat candidatura Gheoghe Lazăr pentru Primăria comunei Marginea și Ioan Rusu pentru Primăria orașului Frasin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.