Radu Mazăre se întoarce luni în România. Duminică, fostul edil a fost dus de autorităţile din Madagascar la aeroportul din Capitala Antananarivo, pentru a lua avionul spre Paris, de unde va fi adus la București.

Potrivit unor surse, la miezul nopţii este programat zborul cu care Radu Mazăre trebuie să ajungă la Paris luni dimineaţă, zbor direct Antananarivo-Paris, iar de acolo este făcută rezervarea pe numele acestuia pentru zborul Paris-Bucureşti. Avionul va ateriza la ora 20.10 pe Otopeni.

De la aeroport, Mazăre va fi dus direct la penitenciarul Rahova urmând ca zilele următoare să fie dus în faţa magistraţilor de la CAB pentru confirmarea mandatului. Mazăre are de ispăşit 9 ani de închisoare.

Se pare că extrădarea lui Radu Mazăre nu ar fi fost decisă de un judecător malgaş, asa cum susţine fratele fostului edil al Constanţei, o normă procedurală necesară. Şi tocmai acesta ar fi impedimentul ca Mazăre să fie predat autorităţilor din România chiar dacă deja o echipă de poliţişti se află în Madagascar pentru întrunirea formalităţilor şi pentru escortarea acestuia.

Pe de altă parte, autorităţile din România susţin că au primit toate actele necesare de la omologii din Madagascar, inclusiv prin Interpol, iar extrădarea se va face conform legii.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.