„Am evitat să dau cifre sau să fac previziuni, pentru că totul depinde de comportamentul cetățenilor. Un vârf poate fi atins în jurul datei de 23-24 aprilie, dar totul ține de cum ne comportăm”, a declarat Raed Arafat despre vârful pandemiei în România.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a ținut să-i avertizeze pe români că situația se poate agrava dacă în aceste zile când sărbătoresc Sfintele Paști nu respectă toate măsurile de precauție.

„Dacă nu respectăm distanțarea vârful se va muta și vom vedea multe cazuri în 10-14 zile. Riscăm să avem un impact mult mai serios, să avem multe îmbolnăviri și multe înmormântări”, a spus Arafat la Antena 3.

România nu s-a pregătit niciodată pentru urgențe medicale

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că numărul cazurilor de coronavirus din România reflectă realitatea și spune că ar fi fost mai multe decese dacă cifrele erau incorecte.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că România nu s-a pregătit niciodată pentru urgențe medicale, pentru că întotdeauna prioritățile au fost altele, iar pandemia de coronavirus a găsit țara noastră cu stocurile de materiale sanitare aproape de zero.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.