Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, se arată îngrijorat de modul în care evoluează pandemia în România, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi, 460 de cazuri noi de coronavirus.

Contactat de PS News, Raed Arafat a declarat că ”situația este destul de volatilă și nu este sub control”.

„Normal că este un motiv de îngrijorare și se vede clar că situația este destul de volatilă și nu este sub control. Oamenii trebuie să înțeleagă că ei trebuie să respecte regulile de distanțare și de protecție încontinuu. Faptul că unii nu mai cred, pentru că au auzit că e doar o gripă simplă sau că nu e nimic adevărat din ce se spune, duce la acest deznodământ, să avem mult mai multe cazuri sau să ne trezim cu o situație mai complexă, după ce cu toții am crezut că măcar prin primul val am trecut și acum vedem că totuși nici nu am trecut pentru că începe să se reagraveze”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI a precizat că încă nu ne putem gândi la o revenire a stării de urgență: „Nu mă pot gândi la asta eu singur. Orice teste se analizează, să vedem ce măsuri se iau”.

”Așteptăm să vedem care va fi evoluția mai departe și să vedem ce măsuri vor fi luate. Să vedem mâine ce va fi, poimâine și oricum cazurile sunt în creștere”, a completat Raed Arafat, pentru PS News.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, astfel că bilanţul a ajuns la 25.286. Totodată, s-au înregistrat 10 decese, numărul total fiind de 1.565, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 199 de pacienţi.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 663.558 de teste.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.