Caravana Campionatului Național de Raliuri Betano încheie anul competițional 2021 într-o zonă de poveste, pe traseele superbe ale Bucovinei. Nici nu se putea un loc mai frumos, mai ales că piloții, copiloții, mecanicii, arbitrii, oficialii federației, organizatorii și toți ceilalți implicați au îndurat destule într-un nou an marcat de pandemia provocată de virusul Covid.

Probele de concurs vor fi organizate pe asfalt, pe traseul dintre Sadova și Sucevița pe 30 octombrie, iar municipiul Suceava va găzdui Rally Show-ul pe 29 octombrie. Parcul Service și festivitatea de premiere vor fi la Câmpulung Moldovenesc.

Claudiu Butucel, directorul organizatoric al raliului, a declarat că în municipiul Suceava va avea loc proba superspecială, iar între orele 10:00-18:00 va fi închisă total, atât pentru autovehicule cât și pentru pietoni, strada Parcului.

Sâmbătă, raliul va continunua în zona Câmpulung Moldovenesc, iar de dimineață de la  ora 7:00 și până după amiaza în jurul orelor 16:00-18:00 se va închide total DN 17 A de la Sadova până la Paltinu și de la Ciumârna până la Sucevița.

Acesta a subliniat că această competiție se va desfășura fără spectatori din cauza situației pandemice și a anunțat că va fi organizat punct de vaccinare pe esplanada Casei de Cultură Suceava.

De cealaltă parte, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că acest eveniment sportiv revine după mai bine de 30 de ani și se va desfășura fără spectatori. Acesta a adăugat că vor trebui luate toate măsurile pentru ca acest eveniment să poată să aibă loc,  însă a precizat că anul viitor va fi organizat din nou pentru a se reveni la o continuitate în desfășurarea acestei competiții.

De altfel, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a declarat că speră ca odată cu reluarea Raliului Bucovinei acesta să fie organziat an de an.

Harșovschi a adăugat că s-a încercat și anul trecut organizarea acestei competiții, însă nu s-a putut din cauza măsurilor impuse de pandemie.

Viceprimarul Harșovschi a subliniat că Primăria Suceava este partener al evenimentului. De asemenea, viceprimarul Sucevei a precizat că, pe lângă starda Parcului, va fi închisă vineri, între orele 12:30-14:00 și strada Nicolae Bălcescu.

Dan Codreanu, managerul evenimentului, a declarat că ideea acestui raliu a venit acum câțiva ani, când era cu familia în zonă și a descoperit trasee noi. Acesta a menționat că sunt circa 70 de echipaje înscrise la acest raliu care este ultima etapă din calendarul competițional și și-a exprimat încrederea că va fi un eveniment reușit.

Raliul Bucovinei este a X-a etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2021 și este organizat de XS Motorsport în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, primăriile municipiilor Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Mașina oficială a competiției este Toyota.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.