Campionatul Național de Raliuri din acest an va debuta cu Raliul Bucovinei. Evenimentul va avea loc între 24 – 25 aprilie, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Trebuie precizat că Raliul Bucovinei este etapa „JOKER” despre care se tot vehicula şi va deschide sezonul competiţional al Campionatului Naţional de Raliuri 2020.

Etapa va conta ca şi prima etapă din campionat şi este programată să se desfăşoare în 25 aprilie la Suceava şi la Câmpulung Moldovenesc. Lungimea totală a probelor speciale se vor întinde pe aproximativ 80 km, acesta desfăşurându-se pe parcursul unei singure zile, probele fiind doar pe asfalt.

Potrivit Fanrally.ro, echipajele vor putea concura la orice clasă şi cu orice maşină doresc, aceştia vor avea două puncte bonus pentru participarea la etapa Joker, iar dacă încheie în clasamentul general, atunci vor mai beneficia de alte trei puncte.

Super Speciala va avea loc în municipiul Suceava, urmând că probele speciale să se desfăşoare în judeţ. Pentru concurenţii înscrişi în cadrul Campionatul Naţional de Rally 2, aceştia vor beneficia de punctaj de etapă normală.

Raliul Bucovinei a avut loc ultima oară în anul 1989, atunci când Ludovic Balint şi Constantin Zarnescu s-au impus. Raliul Bucovinei ar ajunge la ediţia cu numărul 10 din istoria sa în acest an, având anul de debut în 1969 ca şi etapa naţională, iar cea mai lungă perioadă consecutivă a fost între 1984 şi 1989.

Recordul de victorii în cadrul acestei etape îi revine lui Ştefan Vasile, secondat de Ovidiu Scobai, cu trei victorii în 1985 ( Dacia 1410 ), 1986 ( Dacia 1400 Sport ) şi 1988 ( Dacia 1400 Sport ).

A doua etapă din Campionatul Naţional de Raliuri 2020 va fi Raliul Harghitei, urmând să se desfăşoare în perioada 1-2 mai.

Sursa foto: FRAS.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.