Sistemul de pensii, salarizarea în sectorul public şi asistenţa socială sunt domenii care au avut profund de suferit în ultimii 30 de ani, consideră ministrul Muncii, Raluca Turcan, precizând că pentru reformarea acestor trei sisteme este nevoie să atragem investiţii.

Sistemul de pensii, salarizarea în sectorul public şi asistenţa socială sunt domenii care au avut profund de suferit în ultimii 30 de ani, iar pentru a oferi soluţii credibile de reformă a acestor trei sisteme avem nevoie să atragem investiţii, să creştem ocuparea şi să avem locuri de muncă mai bine plătite, a scris, joi seara, pe Facebook, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

Am vizitat astăzi, la Brăila, două companii care oferă aproape 5.000 de locuri de muncă – Yazaki şi Şantierul Naval Vard – şi care au primit sprijin de 34 de milioane de lei prin măsuri active. În judeţul Brăila, am investit în total peste 64 de milioane de lei pentru a proteja locurile de muncă în perioada stării de urgenţă şi de alertă.   La nivel naţional, avem astăzi 120.000 noi locuri de muncă de la începutul anului şi până acum, iar în judeţul Brăila s-au înregistrat, în aceeaşi perioadă, 175 noi angajatori şi 800 de noi locuri de muncă. Pe de altă parte, în acest judeţ numărul pensionarilor îl depăşeşte cu 20.000 pe cel al persoanelor active, ceea ce arată probleme de sustenabilitate şi deficit atât în forţa de muncă pe care o găsesc angajatorii, cât şi în locurile de muncă pe care le pot crea. Există însă perspective de dezvoltare şi, din acest punct de vedere, o politică locală de deschidere către investiţii este vitală.   Ne-am propus să asigurăm mediului de afaceri local forţă de muncă mai bine pregătită şi adaptată cerinţelor actuale de pe piaţa muncii, prin întărirea învăţământul profesional – dual, prin actualizarea codului ocupaţiilor pentru a permite ulterior standardizarea calificărilor, prin cursuri de formare şi calificare şi prin politici salariale care să sprijine deopotrivă angajaţii şi angajatorii”, a precizat Turcan, potrivit psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.