În urma unor declaraţii făcute de deputatul Alexandru Băişanu, copreşedinte USL, la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, copreşedinte USL, în presă s-au publicat diverse articole despre “războiul” stârnit în cadrul uniunii.

Dacă declaraţiile preşedintelui PNL Alexandru Băişanu ar fi dat de înţeles că există un adevărat război în cadrul Uniunii Social Liberale, în urma discuţiilor purtate de reporterii SUCEAVAL!VE cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, am concluzionat că nu există neînţelegeri între cei doi lideri politici. De altfel, Băişanu şi-a exprimat încă de ieri, în timpul conferinţei de presă, convingerea că Nechifor nu a constituit această comisie pentru a-l incrimina pe el.

“Scandalul” a pornit de la decizia lui Cătălin Nechifor de a constitui o comisie prin care să se verifice motivul pentru care 160 de tone de cimen zac din 2008 în curtea Poliţiei de Frontieră Rădăuţi. Decizia a fost luată după ce s-a primit o adresă la Consiliul Judeţean prin care se cerea ca materialele de construcţie să fie transportate din acea locaţie. Având în vedere că subiectul a luat amploare, iar perioada livrării sacilor de ciment coincide cu perioada în care Băişanu era prefect al judeţului Suceava, acesta din urmă a făcut o lămurire pentru cei “nedumeriţi”.


Cătălin Nechifor a spus că nu comenteză pe acest subiect. “Nu pot să comentez acest lucru. Eu am primit o adresă de la Poliţia de Frontieră Rădăuţi prin care se cerea ca acele materiale de construcţii să fie transportate. Ori transportul înseamnă o cheltuială a noastră în plus. Acesta este motivul pentru care am cerut raportul comisiei. Într-adevăr, adresa ar fi trebuit să ajungă la Prefectură, însă eu am expus-o în faţa consilierilor judeţeni. Nu are nici o legătură acţiunea mea cu activitatea domnului Băişanu din 2008, când era prefect. Ce mă interesează este strict transportul cimentului de acolo, în niciun caz altceva”. Aşadar, Băişanu a vorbit despre acest subiect pentru că îl cunoştea, iar părerile profesionale au fost înţelese de omologul său fără a se simţi atacat.

Presa locală a relatat evenimentul ca fiind un război între cei doi lideri politici, însă reacţia pare a fi puţin exagerată, din moment ce ambii au declarat că nu există nicio problemă la nivelul Uniunii Social Liberale Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.