Rămășițele umane găsite pe lacul Mead, cel mai mare rezervor de apă dulce din SUA, în urmă cu mai bine de trei luni au fost identificate. Scheletele ar aparţine lui Thomas Erndt, un bărbat care ar fi murit înecat în urmă cu două decenii, au declarat miercuri autoritățile din Nevada.

Rămășițele lui Erndt, găsite în zona Golfului Callville a lacului pe 7 mai, au fost identificate pe baza informaţiilor din anchetă, analize ADN și rapoarte ale incidentului inițial, potrivit unui comunicat de presă al Oficiului de Comunicații și Strategie al Comitatului Clark, relatează CNN. Bărbatul de 42 de ani din Las Vegas s-ar fi înecat pe 2 august 2002, au declarat autoritățile, deși cauza oficială și modalitatea morții au rămas nedeterminate miercuri.

Cadavru într-un butoi, printre alte descoperiri făcute în lacul Mead

Rămășițele lui Erndt sunt una dintre numeroasele descoperiri de acest gen făcute în luna mai pe lacul Mead, după ce nivelul apei a scăzut la minime fără precedent, pe măsură ce criza secetei persistă în Occident. Autorităţile au descoperit şi un cadavru într-un butoi corodat cu o rană de armă, caz tratat de anchetatori ca fiind omucidere. Rămăşiţele, numite Hemenway Harbour Doe de către biroul legistului, aparţin cuiva care ar fi murit la mijlocul anilor ’70 până la începutul anilor ’80, potrivit poliției.

Cel mai recent, autoritățile au recuperat rămășițe umane parțiale pe plaja Boulder Swim din Lake Mead la mijlocul lunii august. A fost pentru a treia oară când oficialii au găsit schelete umane în acea zonă, deși nu este clar dacă cele trei descoperiri de la Boulder Swim Beach sunt de la o singură persoană sau de la persoane separate. Legistul din comitatul Clark a lucrat pentru a determina dacă primele două descoperiri din acea zonă, care erau ambele resturi parțiale umane, sunt de la aceeași persoană, a declarat anterior un purtător de cuvânt al județului pentru CNN, scrie observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.