Potrivit presei ruse, Ramzan Kadîrov s-ar fi deplasat la Mariupol pentru a ridica moralul luptătorilor care iau parte la asaltul orașului-port. Trupele lui Kadîrov au făcut parte din forțele care impun un asediu brutal asupra orașului-port Mariupol, iar printre țintele atacurilor s-a numărat și o maternitate, suferința a sute de mii devenind emblematică pentru durerea prin care trece poporul ucrainean.

Echipele de elită cecene au fost recrutate, de asemenea, pentru a asasina lideri cheie ucraineni în primele 48 de ore de invazie, au declarat serviciile de informații occidentale, preluat de ziare.com.

Kadîrov s-a dus la Mariupol pentru a ridica moralul luptătorilor

Presa rusă a anunțat că liderul cecen s-ar fi dus în Mariupol pentru a ridica moralul luptătorilor. Acesta ar fi apărut în fotografii alături bărbați înarmați și un bărbat prezentat ca un general rus, Andrei Mordvişcev.

„Liderul cecen Ramzan Kadîrov se află la Mariupol pentru a ridica moralul luptătorilor noştri”, a declarat Ahmed Dudaev, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Kadârov, citat de agenţia rusă de presă RIA Novosti.

Putin l-a avansat în grad pe liderul cecen Ramzan Kadîrov

Președintele rus Vladimir Putin l-a avansat în grad pe liderul cecen Ramzan Kadîrov. Vladimir Putin l-a avansat pe Kadîrov la gradul de locotenent-general după ce în 2020 acesta a fost avansat la gradul de maior-general.

Magomed Daudov, președintele parlamentului cecen, și Ahmed Dudaev, unul dintre miniștrii guvernului de la Groznîi, l-au felicitat pe Kadîrov pentru avansarea în grad.

„Contribuția liderului cecen la victoria asupra terorismului internațional și păstrarea integrității Rusiei nu poate fi supraestimată”, a scris Dudaev pe rețelele de socializare, potrivit b1tv.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.