Costel Ilie speră ca echipa să obțină cel puțin un punct în meciul de sâmbătăAntrenorul echipei locale de fotbal Rapid CFR Suceava, Costel Ilie, speră să obțină un rezultat bun în deplasare, împotriva celor de la Dunărea Călărași.

Acesta a susținut că starea de spirit a echipei este una pozitivă, după ce aceștia au avut o săptămână grea.

„A trebuit să am mai multe discuții individuale cu jucătorii, pentru a le ridica puțin moralul. A fost un accident după discuțiile pe care le-am avut cu băieții la vestiar, însă ne-am «spălat rufele în familie». Acum mă lovesc de o altă problemă, pentru că nu stăpânesc atât de bine regulamentele Federației Române de Fotbal vis-a-vis de situația cartonașelor și a jucătorilor care sunt la limita suspendării”, a declarat antrenorul echipei, Costel Ilie.

Acesta a subliniat că a discutat cu conducerea și a primit asigurări că nu vor fi probleme. Totuși, pentru o mai bună siguranță, Costel Ilie preferă să nu folosească trei jucători în deplasarea de la Călărași, pentru a nu-i expune la „cartonașele galbene”. Antrenorul dorește ca cei trei jucători, Daniel Bălan, Dorin Semeghin și Dragoș Sfrijan, să nu fie în pericol de a nu juca prima etapă din play-out.

„Sperăm să ne întoarcem măcar cu un punct de la Călarași. De asemenea, vreau să le dau șansa și celor care au jucat mai puțin sau chiar deloc, pentru a vedea dacă ne putem baza în continuare pe serviciile lor”, a susținut Costel Ilie.

Acesta a menționat că în lot sunt trei accidentați pe care nu se poate baza, precum atacantul Mircea Negru, care s-a accidentat la antrenamentul efectuat miercuri, și vechii accidentați, Eduard Sandu și Armand Șvichi.

„Vom încerca să dăm o replică bună celor de la Călărași, acolo unde Ionel Ganea a lăsat o muncă foarte bună, iar actualul antrenor, Adrian Mihalcea, a preluat de la el un nucleu de jucători cu experiență. Un mixt între jucătorii cu experiență și jucătorii tineri, însă, care se confruntă și ei cu jucători la echipele naționale”, a conchis Costel Ilie.

Jucătorul Alin Dudea, împrumutat de la FC Dinamo, va fi în lot, deoarece a ajuns în cursul zilei de miercuri în București și se va întâlni cu echipa suceveană direct la Călărași. Conducerea a considerat că nu are rost, după un drum obositor venit din Austria, să vină la Suceava, pentru ca apoi să facă drumul înapoi spre Călărași. Dudea se pregătește separat în București și se va întâlni astăzi cu echipa suceveană.

Alin Dudea a fost convocat în lotul Under 19 a României, echipă care a participat zilele acestea, în Austria, la Turneul de Elită pentru calificarea la Campionatul European.

„Vom încerca să ne jucăm șansa, nu ne vom da la o parte, chiar dacă vom fi slăbiți din punct de vedere valoric cât și ca experiență, dar mă bazez pe atitudinea jucătorilor, pe determinarea lor”, a mai declarat antrenorul.

Costel Ilie a subliniat faptul că lucrurile la echipă au început să fie normale. Jucătorii echipei și-au primit o parte din drepturile salariale, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să mai primească o parte din restanțe.

„În primul rând fiecare meci va conta și va trebui să îl abordăm la victorie. Numai în momentul în care încerci să scoți un punct din deplasare, atunci abordarea partidei poate fi altfel. Dar ținând cont că echipa va începe primul meci din play-out împotriva celor de la Balotești, este necesară și vitală câștigarea celor trei puncte. Vom avea avantajul că primul meci îl vom juca acasă”, a concluzionat Costel Ilie.

Săptămâna viitoare va fi întrunit un comitet de urgență la FRF pentru a stabili programul meciurilor ce se vor juca în play-off și play-out. FRF dorește să încheie cât mai repede campionatul, iar din acest motiv vor exista și etape intermediare, etape ce vor îngreuna foarte mult echipele din liga secundă.

Rapid CFR Suceava se află pe locul 9 în clasament, cu 25 de puncte, iar Dunărea Călărași se află pe locul secund, cu 49 de puncte.

Bucovina Pojorîta va juca în această etapă finală, înainte de play-out, în deplasare, pe terenul celor de la Brăila. Pojorîta se află pe locul 11 în clasament, cu 17 puncte, iar Brăila, cu 41 de puncte, pe locul 5.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.