Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că în perioada următoare își va anunța candidatura pentru șefia partidului cel puțin încă un liberal, pe lângă actualul președinte Ludovic Orban. Bogdan a mai spus că el nu va candida acum pentru prima poziție în partid, dar va face parte din echipa câștigătoare și vizează un nou mandat de prim-vicepreședinte PNL.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

„Urmăriți cu atenție ce se întâmplă de duminică încolo, după Consiliul Național, după ce, în următoarele zile, săptămâni, își vor anunța candidatura toți cei care doresc. Lucrurile vor fi fluide și în continuă mișcare.

Și-a anunțat candidatura Ludovic Orban și sigur va mai exista un candidat. Poate doi, poate trei, dar minim încă un candidat. Putem fi în situația de acum 4 ani. Nu vă uitați la faptul că 34 de filiale și-au arătat susținerea pentru actualul președinte, că în statutul PNL e permis ca o filială să acorde sprijin și să semnez pentru doi sau trei candidați.

Eu înțeleg curiozitatatea presei absolut normală și firească, dar lăsați-ne să creăm și noi surprize”, a declarat Rareș Bogdan, pentru B1 TV

Răzvan Zamfir: Păi, vorbeați despre un om foarte greu din PNL. Ne-am uitat așa și cine-i foarte greu?

Rareș Bogdan (râde): Probabil nu e chiar așa de greu, că nu știu dacă are mai mult de 100 de kile, dar e greu… Dacă mă gândeam acum la greutate în PNL, e Vela acum și Victor Paul Dobre, dar nu cred că candidează la președinția partidului.

Europarlamentarul a spus apoi despre Ilie Bolojan că este un om greu în PNL și a lăudat munca sa în Oradea.

Întrebat de Radu Buzăianu dacă a luat în calcul candidatura la șefia PNL, Rareș Bogdan a răspuns: „Nu, nu acum. Deci nu am luat în calcul acest lucru. Eu am adus cât am putut PNL, PNL mi-a oferit foarte mult. O să-mi mai ofere și o să mai ofer partidului. Voi intra în echipa câștigătoare pe pozițiile 2 – 3, dar nu voi candida la președinția partidului. O poziție politică importantă, prim-vicepreședinte, dacă vor exista poziții prin schimbarea statutului… Deocamdată voi candida cu siguranță la o poziție de prim-vicepreședinte”.

Congresul PNL pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc pe 5 septembrie.

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.