Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al partidului condus de Nicolae Ciucă, susține că în prezent are „o relație de respect” cu Marcel Ciolacu, liderul social-democraților. Invitat la Puterea Știrilor, Rareș Bogdan a declarat că „România are nevoie de o coaliție stabilă”, iar o criză politică majoră ar dezechilibra astăzi, în acest context, țara noastră.

„Chiar dacă nu suntem îndrăgostiți unii de alții și nu ne iubim, trebuie să trăim în aceeași casă și să mai și facem curățenie în casă, să aducem plus valoare”, spune Rareș Bogdan despre relația pe care PNL o are cu PSD și despre tensiunile din coaliția de guvernare.

„Eu cred că trebuie să învățăm să conviețuim împreună. România are nevoie de o coaliție stabilă, inclusiv în perspectiva Schengen, în perspectiva unei ierni care nu știm încă cum va arăta. România are nevoie de o coaliție stabilă. Tot ceea ce ar dezechilibra astăzi România ar fi o criză politică majoră. Chiar dacă nu suntem îndrăgostiți unii de alții și nu ne iubim, trebuie să trăim în aceeași casă și să mai și facem curățenie în casă, să aducem plus valoare.

Sunt într-o relație de respect cu Marcel Colacu. Din partea liderilor PNL marcanți nu ați văzut atacuri decât în momentul în care au fost provocări. Sper să nu mai existe astfel de provocări și să înțeleagă cu toții că lumea se uită la realizările guvernării, la proiectele majore pe care guvernarea le promovează, și nu la chestiunile ce țin de retorica politicianistă. Eu am răspuns la niște provocări. Niciodată nu veți vedea din partea noastră atacuri. Rezistăm cu stoicism. De foarte multe ori am întors și celălalt obraz pentru că, în primul rând, ne gândim la interesul României și nu la chestiunile minore care, din punctul meu de vedere, nu aduc nimic în dezbaterea publică. Oamenii vor bună guvernare, vor rezolvarea problemelor legate de criza energetică, asigurarea alimentelor, a medicamentelor, un preț cât mai jos posibil la energie electrică și gaze, așteaptă investiții pentru locul de muncă, o parte din cei plecați vor să se întoarcă acasă, dar să fie plătiți în regulă. De asemenea, oamenii așteaptă să investim în spitale, școli, infrastructura rutieră și feroviară, nu să ne bălăcărim, să ne atacăm și să ocupăm spațiul public cu o retorică subțire”, a declarat europarlamentarul liberal Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, la Puterea Știrilor.

Replici acide între PNL și PSD

Conflictul dintre cele două partide a degenerat după ce liderul PSD Marcel Ciolacu l-a ironizat în urmă cu câteva săptămâni pe Rareș Bogdan, asupra căruia s-a referit cu apelativul „nea Ion de la raion”.

Câteva zile mai târziu liberalul l-a atacat pe Ciolacu, afirmând despre acesta că este necitit.

„Nu am suportat atât de multe jigniri cred că de trei ani de zile, niciodată. De o săptămână, probabil din cauza scăderii în sondaje, nu îmi dau seama, pur şi simplu suntem sub o adevărată tiradă zi de zi (…) Am avut războaie publice şi m-am luptat cu personaje mult mai cultivate ca Marcel Ciolacu. Probabil Victor Ponta citise cam 1.500 de cărţi în plus faţă de Marcel Ciolacu şi avea ceva mai multă şcoală. Liviu Dragnea era mult mai abil şi mult mai şmecher“, a relatat liberalul într-o intervenție la Digi24, potrivit psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.