În exclusivitate pentru PSnews.ro, europarlamentarul Rareș Bogdan a oferit o primă reacție după ce Laura Codruța Kovesi a câștigat procesul la CEDO împotriva României. Liberalul a susținut că așteaptă din partea fostului ministru al Justiției Tudorel Toader „o reacție publică prin care să își pună cenușă în cap și să se „ievalueze”.

„Aș vrea să-i văd fața lui Tudorel Toader. Sper ca măcar acum să lase Universitatea în pace pentru că s-a desconsiderat total, și din punct de vedere academic, moral, dar și din punct de vedere uman. Sunt foarte curios să văd fața domnului Tudorel Toader. Aștept din partea lui o reacție publică prin care să își pună cenușă în cap și să se „ievalueze”, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan pentru PSnews.ro

Amintim că Laura Codruța Kovesi a câștigat la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA. Kovesi a depus în decembrie 2018 o plângere la CEDO, în care a aratat că i-au fost încălcate mai multe drepturi atunci când a fost revocată din funcţia de procuror şef al DNA.

Aceasta a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.