Politica din România este în doliu, după ce un cunoscut parlamentar şi membru al PNL a încetat din viaţă. Este vorba despre Corneliu Olar, deputat PNL de Alba. El se afla internat de mai mult timp într-un spital din Capitală, însă a fost de curând transferat la o unitate medicală din Alba, pentru a fi mai aproape de familia sa. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, marți, într-o postare pe pagina sa de Facebook, spune despre Corneliu Olar, deputat PNL de Alba, că „a fost un mare român, un om cu suflet frumos” și povestește momentul când cei doi s-au cunoscut.

„A fost un mare român, un om cu suflet frumos. …L-am cunoscut mai bine după accidentul din Apuseni, în iarna lui 2014, când avionul in care se aflau 4 medici si o studenta, voluntara, ce urmau sa preleveze organe pentru 4 operații de transplant, s-a prăbușit. Era 20 Ianuarie. Oamenii din comuna Horea, unde Cornel a fost primar, au auzit de la televizor că a căzut un avion. S-au mobilizat (peste 200 de oameni) si au pornit în căutarea lor. Era zăpada mare, ger, întuneric, ceață, dar i-au găsit. Cornel a ținut legătura cu medicul Sorin Ianceu in timp ce echipele urcau muntele. Moții au reușit sa salveze 5 oameni. Adrian Iovan si Aurelia Ion aveau răni prea grave…
…Exact in acest moment, in plenul de la Strasbourg are loc dezbaterea pe programul european de cancer. 4 miliarde de euro pentru preventie si acces nediscriminatoriu la tratamente inovatoare. Dumnezeu să ne ajute!
…Mergi binecuvântat către lumină, Cornel!”, scrie Rareș Bogdan.

Corneliu Olar a fost iniţial primar al comunei Horea şi era considerat de mulţi un lider al oamenilor din Ţara Moţilor.

Ulterior, el a deţinut mai multe mandate de parlamentar între 2008 şi 2022, din partea PDL şi apoi a PNL, cu o întrerupere de patru ani, între 2012-2016, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.