Pe principiul omului gospodar care își face iarna car și vara sanie, chiar dacă suntem în plin sezon rece, nu e prematur să ne pregătim pentru lucrările din vară. Cei care locuiesc la casă înțeleg foarte bine această idee. Astăzi vom pune în prim-plan o unealtă pe cât de utilă, pe atât de dificil de ales. Este vorba despre motocoase, pentru care specialiștii tehnicbazar.ro oferă în continuare un ghid de selecție.

Structura grădinii, suprafața acesteia, dar și performanțele oferite de motocoasă trebuie să se adapteze perfect nevoilor care pot să. Iată care sunt elementele de avut în vedere, înainte de a porni la cumpărături:

Tipul de motocoasă

Acest aspect se referă la tipul de alimentare. Există două opțiuni: motocoase electrice și motocoase pe benzină.

Motocoasele electrice au ca atuuri silențiozitatea, ușurința în întreținere, manevrabilitatea, însă la capitolul eficiență sunt depășite de motocoasele pe benzină. Există și în rândul motocoaselor electrice două alternative: cu fir și cu acumulatori – între acestea cea din urmă versiune, deși cea mai costisitoare, este mai indicată, întrucât oferă un plus de mobilitate.

Categoria de motocoase pe benzină oferă, de asemenea, eficiență, manevrabilitate și performanțe sporite, însă necesită și o îngrijire mai atentă. Aceste motocoase au nevoie atât de combustibil, cât și de ulei. Dacă suprafața de teren deținută este destul de mare, iar vegetația este bogată, motocoasa pe benzină este cea mai bună opțiune.

Puterea motorului motocoasei

Este cu siguranță un parametru de avut în vedere, după cum menționează și reprezentanții magazinului online de scule, unelte și utilaje – www.tehnicbazar.ro.

Cu cât suprafața pe care se intervine are o întindere mai mare, cu atât mai puternică va trebui să fie și motocoasa achiziționată. Spre exemplu, pentru suprafețele mai mici de 100 metri pătrați, se pot folosi motocoase electrice cu puteri de 700-800 W, în timp ce terenurile de întindere mai mare pot fi curățate cu ajutorul motocoaselor electrice cu putere de peste 1000 W.

Dacă se optează pentru o motocoasă pe benzină, puterea motorului măsurată în CP se echivalează astfel: 1 CP = 735 W. Mai exact, pentru un teren de suprafață mare (peste 400 metri pătrați), motocoasa potrivită este una cu o putere a motorului de minim 2 CP.

De asemenea, la alegerea motocoasei mai trebuie ținut cont de un aspect: posibilitatea reglării intensității puterii este foarte utilă. În funcție de tipul de vegetație, ajustarea pe trepte de turație ajută la o curățare mult mai eficientă a suprafeței asupra căreia se intervine.

Sistemul de tăiere la motocoase poate fi cu fir de nylon, cu lame sau cuțite ori mixt. Motocoasele cu fir de nylon își dovedesc eficiența pe suprafețe mici, cu o vegetație relativ redusă. În cazul în care o asemenea motocoasă este utilizată pentru a tăia tufișuri, buruieni sau arbuști cu tulpini mai groase, firul se va rupe foarte ușor și va trebui înlocuit mai des.

Sistemele de tăiere cu lame sau cuțite sunt de ales în momentul în care trebuie curățate suprafețe mari, cu vegetație groasă. Există și varianta sistemului combinat, atât cu fir de nylon cât și cu lame ori cuțite, care poate fi folosit în funcție de necesitățile avute.

Ușurința în utilizare trebuie să caracterizeze obligatoriu motocoasa aleasă. Fără îndoială,cel care o folosește nu își dorește dureri de spate sau brațe, oboseală în urma utilizării sau orice alt tip de disconfort. Prin urmare, motocoasa trebuie aleasă și în funcție de înălțime (de preferat este ca tija acesteia să fie ajustabilă), trebuie să aibă curele sau hamuri de susținere, mânere ergonomice și opțiunea de reglare a unghiului de tăiere al ierbii.

Desigur, sistemele de siguranță nu pot lipsi, iar motocoasa trebuie achiziționată de la un producător de încredere, care să acorde garanție și – de ce nu – chiar service. Aceiași experți care au oferit și recomandările anterioare vin cu soluția potrivită pentru orice gospodar. Din catalogul magazinului online www.tehnicbazar.ro pot fi alese motocoase care să mulțumească din toate punctele de vedere, de la producători recunoscuți pentru calitatea fiecărui produs.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.