Mirela Adomicăi, șefa AJOFM Suceava, a anunțat că rata șomajului în județul Suceava la sfârșitul lunii ianuarie a fost de 5,77%, mai mică cu 0,31% față de luna decembrie a anului trecut.

„Este un trend descrescător și asta ne bucură pentru că, de regulă, lunile decembrie, ianuarie și februarie, sunt luni moarte din perspectiva angajărilor. În ciuda acestui fapt, din evidențele noastre reiese că aproape 500 de persoane s-au angajat de la începutul anului. Pe de altă parte a scăzut și numărul șomerilor neindemnizați. Dacă de fiecare dată treceam de 70% ca pondere totală de persoane neindemnizate, am început să coborâm, iar acum avem 68% șomeri neindemnizați”, a declarat Mirela Adomnicăi.

În ceea ce privește locurile  de muncă la nivelul județului Suceava, sunt centralizate un număr de aproximativ 200 de locuri de muncă comunicate și verificate de AJOFM Suceava. Din cele 200 de locuri de muncă, 33 se adresează persoanelor cu studii superioare.

Mai multe detalii despre locurile de muncă vacante se pot găsi pe site-ul instituției, http://www.suceava.anofm.ro/,  unde sunt trecute și datele de contact ale angajatorilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.