Cătălin Predoiu susţine că PSD a adus doar deservicii imaginii României pe plan extern. Liviu Dragnea a fost principala ţintă a prim-vicepreşedinteului PNL.

Predoiu a oferit toate declaraţiile la Consiliul Naţional de Coordonare al Partidului Naţional Liberal.

„PSD este și rămâne adversarul nostru numărul unu, pentru că este pericolul numărul unu pentru o societate democratică, stă în calea dorinței cetățenilor de a se desprinde de un mod de guvernare transparent. (…) PSD este partidul care a făcut praf reputația externă a României. Mai ieri l-am văzut pe Dragnea că a sărit ca opărit de grija Europei, nu mai poate să doarmă. Nu înțelege că nu poți să fii în același timp și european și brazilian”, a spus Predoiu.

El a susținut că, pentru ca România că devină din nou atractivă, trebuie, între altele, ca statul să respecte cetățeanul, antreprenorii să fie susținuți, trebuie învățământ profesional, eliberarea primarilor de reglementări necorelate.

Cătălin Predoiu a făcut apel la unitate în PNL.

„În ședințele de partid vorbim mai mult despre noi, nu despre cei de acasă. Și trebuie să reparăm acest lucru. Vă chem să practicăm colegialitatea, respectul, unitatea, pentru că drumul partidului către guvernare trece prin unitatea partidului. Viziunea mea e aceea a unui partid unit, dar trebuie dublat de solidaritatea reală dintre membri. Lupta fratricidă trebuie să înceteze. Suntem egali în acest partid”, a spus prim-vicepreședintele PNL.

De asemenea, el a pledat pentru continuarea parteneriatului PNL cu președintele Klaus Iohannis.

„Drumul nostru către guvernare trece prin victoria lui Klaus Iohannis în 2019. Vă invit să ne asumăm un obiectiv: un guvern politic al PNL în cel de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis”, a afirmat Cătălin Predoiu.