Preşedintele american, Joe Biden, a declarat că sunt semne clare că Vladimir Putin are în vedere folosirea de arme chimice şi biologice în Ucraina. De partea cealaltă, Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, spune că ţara sa nu este acceptată în NATO pentru că Alianţa Nord-Atlantică se teme de Rusia. Dincolo de discursurile politicienilor, dramele oamenilor continuă. Cel mai recent raport al ONU arată că cel puţin 925 de civili au murit în Ucraina de la începutul invaziei. Luni, 21 martie, 8.000 de ucraineni au fost evacuaţi prin coridoarele umanitare.

Proviziile ruşilor nu vor ajunge mai mult de trei zile, anunţă armata ucraineană

Armata ucraineană susţine, într-un raport dat publicităţii marţi dimineaţa, că forţele ruse mai au muniţie şi mâncare pentru cel mult trei zile, informează The Guardian, citat de news.ro. “Conform informaţiilor pe care le avem, forţele ruse de ocupaţie care acţionează în Ucraina au muniţie şi mâncare pentru cel mult trei zile”, se arată în raport. Oficialii ucraineni au precizat că situaţia este la fel şi în ceea ce priveşte combustibilul.

Zelenski: „Am înţeles cu toţii. Nu suntem acceptaţi în NATO pentru că alianţa se teme de Rusia”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu pentru Suspilne, că Ucraina nu este acceptată în NATO deoarece ţările din alianţă se tem de Rusia, informează Le Figaro, citat de news.ro.. “Am înţeles cu toţii deja. Nu suntem acceptaţi în NATO pentru că alianţa se teme de Rusia. Asta este tot. Şi trebuie să ne calmăm şi să spunem: OK, trebuie alte garanţii de securitate”, a afirmat Zelenski.

El a menţionat că există ţări din NATO care vor “să fie garanţii securităţii Ucrainei”. “Sunt ţări care sunt pregătite să facă tot ce alianţa ar trebui să facă dacă am fi fost membri. Şi cred că este un compromis normal”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Biden spune că sunt semne clare că Putin are în vedere folosirea de arme biologice şi chimice în Ucraina

Acuzaţiile Rusiei că Kievul are arme biologice şi chimice sunt false şi arată că preşedintele rus Vladimir Putin are în vedere folosirea acestor arme de către el însuşi în războiul împotriva Ucrainei, a afirmat luni preşedintele american Joe Biden, potrivit The Guardian, citat de news.ro. “Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat. Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a spus Biden la un eveniment.

Aceste afirmaţii vin în contextul în care anterior oficiali de la Washington şi din ţările aliate au acuzat Rusia că susţine fără dovezi că Ucraina are un program de arme biologice, acesta fiind doar un posibil preambul al unei posibile lansări a peopriilor atacuri biologice sau chimice.

ONU: 925 de civili au fost ucişi în Ucraina

Aproximativ 925 de civili au fost ucişi şi 1.496 au fost răniţi în Ucraina de când ţara a fost invadată de Rusia, a anunţat Biroul ONU pentru drepturile omului (OHCHR), citat de The Guardian. Printre cei decedaţi se numără 11 fete, 25 de băieţi şi încă 39 copii despre care nu se ştie dacă erau fete sau băieţi.

Majoritatea victimelor s-au înregistrat în regiunile Doneţk şi Luhansk: 1.017 persoane – 256 decese, 761 răniţi. Kiev, Cerkasî, Cernihiv, Harkiv, Herson, Mikolaiv, Odesa, Sumî, Zaporojie, Dnipropetrovsk şi Jîtomîr au întregistrat 1.404 victime, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.