Alarmele au sunat fără oprire în Ucraina, pe aproape tot teritoriul ţării. A fost alertă de raid aerian. Volodimir Zelenski a ieşit ieri, 4 aprilie, în afara Kievului pentru prima dată de la începutul invaziei şi a vizitat oraşul Bucha din apropierea capitalei. Preşedintele Ucrainei va susţine un discurs în faţa Consiliului de Securitate al ONU. Irina Vereshchuk, vice-premierul Ucrainei, a declarat că peste 3.300 de oameni au fost evacuaţi ieri, iar un convoi umanitar a fost oprit de forţele ruse la Mariupol pe o rută covenită de comun acord.

UE pregăteşte noi sancţiuni economice pentru Rusia. Kremlinul insistă cu plata în ruble, nu doar pentru petrol şi gaze

Rusia intenţionează să impună plata în ruble pentru mai multe exporturi, nu doar pentru gaze naturale şi petrol. Moscova va solicita probabil plata în conturile Gazprombank, singura instituţie bancară din ţară care nu a intrat sub umbrela embargoului Uniunii Europene. În paralel, sunt informatii ca blocul comunitar pregateste noi sanctiuni dupa ce au aparut imaginile din Bucea, iar Germania a preluat controlul filialei nemtesti a Gazprom, o mutare uriaşă în odiseea energiei. Între timp, ruşii simt din plin efectele sancţiunilor. Cei bogaţi îşi mai pot cumpăra maşini premium doar dacă sunt de acord cu un preţ cu 40% mai mare.

Zelenski se va adresa Consiliului de Securitate al ONU, marţi dimineaţă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa Consiliului de Securitate al ONU, marţi dimineaţă, a confirmat pentru CNN un purtător de cuvânt al preşedintelui Consiliului de Securitate. „Săptămâna aceasta voi continua să mă adresez parlamentelor naţiunilor lumii (…) Mâine mă voi adresa Parlamentului spaniol. Şi, de asemenea, în Consiliul de Securitate al ONU”, a afirmat Zelenski, în mesajul său postat pe reţelele de socializare în noaptea de luni spre marţi. Adresarea va avea loc în timpul briefing-ului Consiliului de la ora 10 a.m. ET despre Ucraina, a confirmat Mungo Woodifield pentru CNN. Luni, Zelenski a vorbit în Parlamentul României.

Zelenski: Va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr despre cine dintre concetăţenii lor a ucis

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr despre crimele de război din Ucraina şi cere tuturor să facă cunoscute la nivel global aceste fapte. ”Avem mult mai multe instrumente decât cei care i-au urmărit pe nazişti după al Doilea Război Mondial”, afirmă Zelenski.

 ”Va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr despre cine dintre concetăţenii lor a ucis. Cine a dat ordine. Care a închis ochii la crime. Vom stabili toate acestea”, a afirmat Zelenski în ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare, cerând tuturor să facă cunoscute la nivel global aceste fapte. ”Acum este 2022. Şi avem mult mai multe instrumente decât cei care i-au urmărit pe nazişti după al Doilea Război Mondial”, a mai afirmat Zelenski.  

Vicepremier ucrainean: 3.376 de persoane, evacuate în siguranţă / Convoi de la Mariupol, oprit de forţele ruse pe o rută convenită

Vicepremierul ucrainean Irina Vereshchuk a anunţat că peste 3.300 de persoane au fost evacuate în siguranţă în cursul zilei de luni, dar un convoi de la Mariupol a fost oprit de forţele ruse pe o rută convenită, potrivit The Kiev Independent.

Vicepremierul Irina Vereshchuk a declarat că 3.376 de persoane, majoritatea din Mariupol, Berdiansk şi regiunea Zaporojie, au fost evacuate în siguranţă. Cu toate acestea, un convoi de refugiaţi de la Mariupol a fost blocat de forţele ruseşti pe o rută convenită, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.