Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lansat acuzații de tortură și lașitate la adresa forțelor ruse, într-o înregistrare video, duminică seara El le-a spus ucrainenilor să se pregătească pentru ca Rusia să efectueze „operațiuni și mai mari în estul ţării”. În această dimineaţă sirenele de raid aerian au răsunat în mai multe oraşe din Ucraina, iar noaptea trecută o explozie puternică a fost surprinsă pe camerele de supraveghere din Nikolaev.

Google a blocat canalul de YouTube al Parlamentului rus

Google anunţă că a închis canalul oficial al camerei inferioare a Parlamentului de Moscova, Duma de Stat. Motivul invocat este violarea condiţiilor de utilizare ale serviciului. Oficialii companiei au adăugat că decizia este în linie cu sancţiunile impuse Rusiei de ţările vestice, după invadarea Ucrainei.

Reacţia Rusiei a venit imediat, cel puţin la nivel declarativ, oficialii de la Moscova spunând că „YouTube şi-a semnat propriul mandat” (de blocare pe teritoriul Rusiei). Autoritatea Roskomnadzor a cerut renunţarea la măsură şi permiterea imediată a funcţionării canalului.

YouTube, care, spre deosebire de Facebook şi Twitter, încă funcţionează în Rusia, ar putea fi blocat complet sau parţial în zilele următoare. Dintre cele mai importante platforme occidentale de comunicare, WhatsApp pare să fie singura care a scăpat de blocare în Rusia, deşi Facebook, alt serviciu Meta, a fost deja blocat.

07:00 – Explozie puternică, noaptea trecută, în Nikolaev

Un videoclip postat online arată momentul în care explozie puternică a lovit orașul Nikolaev, din sud. Duminică, Rusia a anunțat greve împotriva orașelor Nikolaev și Harkov – al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, scrie BBC.

Volodimir Zelenski avertizează cetăţenii cu privire la posibile noi atacuri ruseşti

Într-o scenă care este acum familiară pentru mulți locuitori din țară, sirenele de raid aerian au sunat în toată Ucraina, inclusiv în regiunile Lviv, Kiev, Dnipro și Zaporizhzha, potrivit presei locale. Acest lucru vine în timp ce președintele ucrainean Zelensky și-a avertizat compatrioții să se pregătească pentru ca Rusia să efectueze „operațiuni și mai mari în estul statului”, potrivit BBC, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.