Pe frontul din Ucraina plouă în continuare cu rachete. Trupele Moscovei bombardează obiective la întâmplare, fără să mai conteze dacă sunt ținte civile sau militare. Analiștii militari pun asta și pe seama faptului că stocul de rachete de mare precizie al Rusie e pe sfârșite, așa că trebuie să recurga la muniție mai putin performantă și, deci, greu de controlat. În Mariupol, însă, soldaţii Kremlinului continuă să încerce să ocupe oţelăria. Între timp, președintele SUA a promulgat, luni seară, o lege care va facilita transferul de către armata americană a echipamentelor militare în Ucraina. Este vorba despre reactivarea unei politici aplicate în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, scrie publicația The Hill.

Ministrul francez de Externe: Putin este „în negare”

Preşedintele rus Vladimir Putin este „în negare” şi într-o „justificare complet revizionistă” a războiului din Ucraina, a apreciat luni şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, la postul BFMTV.

Într-un discurs pentru a sărbători aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste, preşedintele rus a afirmat luni că armata sa luptă în Ucraina pentru a-şi apăra „patria” în faţa unei „ameninţări inacceptabile”.

„Este un fel de închidere a lui Putin în război”, a estimat ministrul francez de externe. Preşedintele rus „este în negare. Este în justificarea complet revizionistă a motivelor războiului. Are un discurs de negare şi de inversare a responsabilităţilor”, a insistat el. „Nu este nimic nou” după discursul preşedintelui rus în cursul paradei militare din Piaţa Roşie din Moscova, a spus Jean-Yves Le Drian.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.