Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că, în cele 98 de zile ale invaziei ruse, 689 de copii au fost răniţi în urma atacurilor, iar 243 dintre aceştia au murit. Alţi 139 de copii sunt daţi dispăruţi. Între 60 şi 100 de soldaţi ucraineni mor în fiecare zi în luptă şi alţi aproximativ 500 sunt răniţi, a mai adăugat liderul de la Kiev.

Cinci persoane rănite în urma unui atac cu rachete în zona Liov 

Un atac cu rachete al rușilor a provocat rănirea a cinci persoane în apropiere de orașul Liov din vestul Ucrainei. Atacul s-a desfășurat în cursul nopții în regiunea Liov din vestul Ucrainei și a vizat infrastructura feroviară, provocând rănirea a cinci persoane.

Efectul războiului din Ucraina: 19 țări din UE își accelerează tranziția către energia regenerabilă

19 țări din UE își accelerează tranziția către energia verde și își propun ca până în 2030 să se aprovizioneze cu 63% din energia electrică din surse regenerabile. Decizia a fost luată după izbucnirea războiului din Ucraina, anunță CNN.

„Tranziția în domeniul energiei electrice nu este doar o problemă legată de preocupările climatice, ci și una de asigurare a unei aprovizionări stabile cu energie pentru gospodăriile și întreprinderile europene. Acest lucru este evident mai ales pentru cei mai mari importatori de combustibili ruși, Germania, Italia și Țările de Jos mărind ambițiile eoliene și solare, Franța subvenționând izolarea locuințelor, iar alții accelerând instalațiile de pompe de căldură și electrificând transportul”, se arată în raport.

Specialiștii au stabilit că Portugalia, Țările de Jos, Austria și Danemarca sunt pe cale să își procure aproape toată energia electrică din surse regenerabile până în 2030.

Germania, cel mai mare importator de petrol și gaze naturale din Rusia, intenționează acum să obțină 80% din energia electrică din surse regenerabile până în 2030, față de 62% cât a anunțat anterior. Italia, Irlanda și Grecia se îndreaptă spre o cotă de până la 70% de surse regenerabile în producția de electricitate, se mai arată în raport.

Cea mai mare parte din Severodoneţk se află sub controlul rușilor

Oraşul Severodoneţk, actualul epicentru al confruntărilor, este controlat de ruşi în proporţie de peste 70 la sută. Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului şi controlează în întregime cartierele din est. Ucrainenii rezistă, încă, în partea de vest dar se retrag pas cu pas pe poziţii mai uşor de apărat. Unii dintre civilii rămaşi în oraş s-au refugiat în adăposturi din incinta unui combinat chimic. Aceasta deşi nimeni nu ştie ce substanţe mai sunt depozitate acolo. 

Ajutor militar pentru Ucraina

Armata ucraineană va dispune, în curând, de o armă redutabilă: lansatoare multiple de rachete de tip HIMARS, cu rază de acţiune de peste 80 de kilometri, produse în Statele Unite. Doar cinci ţări din lume, între care România, mai au în dotare aceste arme. Noul pachet de ajutor militar american include, de asemenea, muniţie, radare de diferite tipuri şi cantităţi suplimentare de rachete antitanc.

La acestea se vor adăuga, potrivit unei exclusivităţi a agenţiei Reuters, drone înarmate cu putere de foc superioară celor turceşti, care au făcut ravagii printre blindatele inamicului. Germania şi Marea Britanie sunt şi ele gata să livreze Ucrainei armament mai performant. Indignat, Kremlinul a acuzat Statele Unite că urmăresc escaladarea conflictului. Riposta americană nu a întârziat. 

Război Rusia – Ucraina. 243 de copii au murit, 446 au fost răniţi şi 139 sunt daţi dispăruţi, până în prezent

De la începutul invaziei până în prezent, 446 de copii au fost răniţi în urma atacurilor ocupanţilor, aceştia fiind doar cei despre care se ştie, întrucât nu există toate informaţiile din teritoriile ocupate în prezent.

„Dar din ce se ştie azi – 446 de copii au fost răniţi, 243 de copii au murit. 139 sunt daţi dispăruţi. Se spune că conştinţa umană nu percepe numerele mari. Cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai greu pentru o persoană să realizeze ce este în spatele său. Familii distruse. Personalităţi mici care nici măcar nu au avut timp să vadă cum e viaţa. Ca micul Denis din regiunea Jitomîr, din satul Malinovka, care a murit cu toată familia sa când un avion rusesc a aruncat bombe asupra satului. Denis nu împlinise doi ani. Ca Stepan din satul Novi Petrivţi, regiunea Kiev. El nu împlinise trei ani când un proiectil rusesc a lovit curtea. Copilul a fost rănit mortal. Ca Anya din Bucea, regiunea Kiev, avea 14 ani. A fost ucisă când armata rusă a tras asupra unui microbuz pe şosea. Oamenii încercau doar să scape. Anya era în maşina aceea cu mama şi cu bunica ei. Toate au murit. Polina, care nu împlinise doi ani. Un tanc rusesc a tras spre o casă din Borodeanka. O casă obişnuită. Lovitură directă. Polina a murit. Arina, din regiunea Mikolaiv. În 5 martie, a fost rănită de şrapnel în urma unui bombardament de artilerie, ocupanţii au lovit sectorul rezidenţial.

Ea a murit la spital. Acum, în iunie, Arina ar fi avut 4 ani. Sveatoslav din Odesa, avea 15 ani. A fost ucis de o rachetă rusească într-o cameră de cămin. S-a întâmplat în 2 mai. Trupul său a fost recuperat din ruinele clădirii. Alisa din Ohtîrka, regiunea Sumî. Un copil de 7 ani. Ea a murit în a doua zi a războiului la scară largă, în urma unui bombardament al artileriei ruse. Ocupanţii au tras pur şi simplu spre case. Mikita din oraşul Izium, regiunea Harkov. Avea 3 ani. În noaptea de 3 martie, a fost ucis într-un atac aerian al ruşilor asupra oraşului. În total, nouă oameni au murit în noaptea aceea. Două surori – Varvara şi Polina din Mariupol. Varvara avea 14 ani şi Polina 11. Au murit în urma bombardamentelor ruseşti asupra unui bloc de locuinţe. Am numit doar zece copii din lista de 243. Şi nu sunt doar numere. Fiecare rând este o lume distinctă care a fost distrusă de armata rusă„, a subliniat Zelenski.

Rachete de croazieră ruseşti au lovit calea ferată în vestul Ucrainei

Rachete ruseşti au lovit o cale ferată din vestul Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni, citaţi de CNN. Atacurile au avut loc în apropiere de tunelul Beskyd, în Munţii Carpaţi, nu departe de graniţa cu Slovacia. Este a doua oară când ruta este ţintită de rachete de croazieră ruseşti.

Zelenski: Ucraina pierde între 60 şi 100 de soldaţi zilnic

Între 60 şi 100 de soldaţi ucraineni mor în fiecare zi în luptă şi alţi aproximativ 500 sunt răniţi, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru media americane Newsmax într-un interviu publicat miercuri, scrie Agerpres.

„Situaţia în est este cu adevărat dificilă”, a adăugat şeful statului ucrainean. „Pierdem zilnic între 60 şi 100 de soldaţi, ucişi în luptă, şi aproximativ 500 sunt răniţi”, a detaliat liderul de 44 de ani, care a vorbit cu ajutorul unui interpret.

Acest număr mare de victime intervine în timp ce trupele ucrainene luptă cu înverşunare împotriva unei puternice concentraţii de forţe ruse care încearcă să preia controlul asupra regiunii Lugansk din estul Ucrainei, relatează observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.