Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cel al cărui nume se leagă de sute de concerte din întreaga lume, este de curând și Cetățean de Onoare al comunei Poiana Stampei din județul Suceava, locul în care de câțiva ani, Răzvan Suma, alături de alți profesioniști,  împărtășesc dragostea pentru frumos și muzică cu oamenii simpli.

Acesta a recunoscut că nu este un om al distincțiilor, însă acest titlu l-a primit cu bucurie și surprindere.

„Sunt foarte onorat, cu toate că mie nu îmi plac titlurile, definițiile oamenilor, nu îmi place să fim catalogați. Cu toate acestea, având în vedere că de 6 ani de zile venim la Poiana Stampei și chiar facem ceva pentru această comunitate, primesc acest titlu cu mare bucurie. Mie mi se pare că aducem aici un master-class care este unic în România: ca și valoare și ca activități. Când am pornit la acest drum alături de Cristina Istrate, care este organizator, și de Ştefan Horváth, care este profesor de vioară, nu ne-am gândit că această acțiune se va întinde pe atâția ani”, a spus muzicianul.

Răzvan Suma a dorit să mai sublinieze și faptul că fără implicarea autorităților locale din comuna Poiana Stampei, acest master-class care a devenit deja o tradiție și care este așteptat cu atâta drag, n-ar fi fost posibil. Acesta l-a numit pe primarul comunei Poiana Stampei, un ambasador al întregii țări, pentru tot ce realizează pentru oamenii din comunitatea sa.

„Vreau să mai spun un lucru: nu țin cont de culoarea politică și nici nu mă interesează așa ceva, însă vreau să știe toată lumea ce cred eu, și anume că primarul Viluț Mezdrea este unul dintre cei mai importanți ambasadori pe care România îi are. Ambasador peste tot, nu doar în străinătate, ci și aici în țară, pentru că înainte de a demonstra ceva străinilor, trebuie să ne cunoaștem noi valorile. Drept dovadă, dacă n-ar fi existat acest master-class eu nu aș fi cunoscut acest loc minunat, dar mai ales dacă această activitate n-ar fi fost primită cu toată căldura de către Viluț Mezdrea. Acest om ne pune la dispoziție o școală întreagă, un after-school, și o Casă de Cultură extraordinară. Noi n-am putea să aducem la acest nivel acest master-class dacă acest om n-ar vrea. Toate lucrurile acestea minunate pleacă de la un primar care se numește Viluț Mezdrea și căruia îi mulțumesc pentru tot”, a declarat pentru SuceavaLive, Răzvan Suma.

Alături de Răzvan Suma, și violonistul Ştefan Horváth a devenit Cetățean de Onoare al comunei Poiana Stampei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.