Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție, joi, după ce Curtea Constituțională a validat rezultatului referendumului pe justiție din 26 mai.

Șeful statului a salutat hotărârea adoptată miercuri, 27 iunie a.c., de către Curtea Constituțională și ”apreciază că validarea referendumului din 26 mai obligă toate forțele politice parlamentare să pună de urgență în aplicare ceea ce au decis cetățenii”.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Iohannis afirmă că votul popular masiv dat ”pentru România europeană și democratică” a fost o sancțiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislația penală și de a-i scăpa pe politicienii corupți de rigorile legii.”

Totodată, cetățenii au transmis clar actualei guvernări să renunțe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul Ordonanțelor de Urgență.

Președintele României atrage atenția că, pe 26 mai, cetățenii au respins categoric demagogia și discursul anti-european și anti-justiție susținut de PSD-ALDE. Coaliția de guvernare, care a refuzat să semneze Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opțiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astăzi de CCR.” – mai afirmă șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislație toate prevederile stipulate în Acordul Politic Național, pe care l-a inițiat pentru a fi respectată pe deplin voința suverană a cetățenilor români în favoarea statului de drept și împotriva modificărilor de natură să afecteze independența sistemului judiciar, exprimată ferm și fără echivoc la referendum.

Sursa: Pro TV

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.