Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut înăsprirea regulilor privind utilizarea armelor, în urma incidentului armat de la o școală din orașul Kazan, în urma căruia au murit cel puțin 11 persoane.

Armele de vânătoare sunt înregistrate ca arme de calibru mic care, în unele țări, sunt folosite ca puști de asalt, a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit TASS.

„Președintele rus a dat un ordin special șefului Gărzii Naționale ruse, Viktor Zolotov, pentru a elabora un nou regulament privind tipurile de arme care ar putea fi de uz civil, inclusiv tipurile de arme de calibru mic pe care le-a folosit atacatorul”, a precizat Dmitri Peskov.

Cel puţin 11 persoane, nouă elevi şi un profesor, au fost ucise marţi într-un atac armat într-o şcoală din Kazan, în centrul Rusiei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu. Atacatorul, un adolescent de 19 ani, a fost arestat de forţele de ordine.

Adolescentul reținut de polițiști are 19 ani și a fost elev al școlii din Kazan în care a provocat un adevărat masacru. Ilnaz Galyaviev a acționat singur și a fost reținut de forțele de ordine, potrivit TASS

 

Sursa: Observatornews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.