Învestirea Guvernului Orban e considerată de presa internaţională un semn că în curând se va încheia şi procesul de completare al Comisiei Europene, în condiţiile în care doar din România se mai aşteaptă o propunere de comisar european.

Guvernul român câştigă votul de încredere, moment cheie pentru elaborarea politicilor UE. Guvernul minoritar de centru al premierului român desemnat Ludovic Orban a obţinut votul de încredere al Parlamentului, îmbunătăţind perspectivele depăşirii vidului politic de la Bucureşti şi din Uniunea Europeană”, scrie Reuters.

„Noul guvern român al premierului Ludovic Orban a obţinut un vot de încredere în Parlament, punând capăt unei crize politice care a întârziat şi formarea noului executiv al Uniunii Europene”, a scris şi Associated Press.   

Şi agenţia France-Presse pune accept pe faptul că învestirea guvernului Orban este un pas important pentru desemnarea Comisie Europene. „România: Guvernul minoritar liberal, învestit de Parlament”, titrează cotidianul francez Le Figaro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.