Având în vedere prognoza meteorologică pentru perioada următoare, care îngreunează circulaţia pe drumurile publice, poliţiştii suceveni recomandă conducătorilor auto să sporească atentia şi să adapteze viteza la condiţiile de drum şi trafic.

Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare. Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece.

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Conducătorilor auto le este recomandat să verifice în permanenţă funcţionarea corespunzătoare a sistemelor care concură la siguranţa rutieră în sezonul rece (sistem de iluminare, sistem de dezaburire- climatizare, etc).

Poliţiştii suceveni îndrumă conducătorii auto să reducă viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar acestora le recomandă să manifeste prudenţă la traversarea drumurilor publice şi să facă acest lucru doar prin locurile special amenajate. Totodată, asigurarea la traversarea drumului chiar şi pe marcajul pietonal este absolut necesară, frânarea în condiţiile unui carosabil umed fiind mai dificilă.

Polițiștii suceveni roagă cetăţenii să consulte periodic şi site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, detalii pe site-ul http://www.meteoromania.ro.

Poliţiştii suceveni urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.