Având în vedere potenţialul turistic al judeţului, în perioada iulie – septembrie 2015, poliţiştii suceveni desfăşoară activităţi de informare şi acţiuni operative în teren pentru creşterea gradului de siguranţă a turiştilor. Aceste recomandări trebuie luate în considerare atât de turiștii care vin în zonă, cât și de persoanele care s-au decis să petreacă zilele libere în afara județului.

Recomandările polițiștilor suceveni sunt următoarele: nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere, când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate lângă maşină, nu expuneţi sumele de bani pe care le deţineţi și păstraţi portofelul/geanta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, cu deschiderea către interior. De asemenea, lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului. Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente.
Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsaţi geamurile deschise întrucât aceasta este calea cea mai uşor accesibilă hoţilorDacă traseul pe care trebuie să îl parcurgeți este mai lung, e bine să vă căutaţi cel puţin încă un partener de drum pentru a vă ajuta le nevoie. Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul și nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii.
Recomandări există și pentru persoanele care călătoresc în afara României. Dacă decideţi să vă petreceţi concediul în altă ţară, interesaţi-vă din timp cu privire la legislaţia statului respectiv, la procurarea adreselor, telefoanelor ambasadelor/consulatelor României, informaţii puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, trebuie să dețineți informații clare cu privire la moneda de schimb a ţării de destinaţie. În cazul în care moneda naţională este greu de achiziţionat, puteţi realiza schimbul valutar în euro sau dolari. Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, pe eticheta bagajelor dumneavoastră, treceţi-vă doar numele şi numărul de telefon.
Respectând aceste recomandări, nu ar trebui să aveți surprise neplăcute legate de concediul dumneavoastră, indiferent de destinația pe care o alegeți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.