Polițiștii suceveni atrag atenția participanților la trafic cu privire la circulaţia în siguranţă pe drumurile publice în condiţii de ploaie şi carosabil umed, având în vedere specificitatea anotimpului, dar şi previziunile meteo pentru perioada următoare.

De asemenea, în zonele de munte ale judeţului există posibilitatea apariţiei poleiului, fenomen asociat cu ploaia.

Vremea ploioasă impune o manieră specială de conducere a autovehiculelor. Aderenţa scăzută a pneurilor la suprafaţa de rulare şi vizibilitatea redusă trebuie să-i determine pe cei de la volan să își sporească prudenţa și să circule cu viteză mult redusă, în funcţie de particularităţile drumului şi traficului.

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Pe vreme de ploaie, trebuie acționate din timp ştergătoarele de parbriz. Se cere o atenție sporită la efectuarea depășirilor și circulația cu o viteză regulamentară.

Polițiștii atrag atenția și asupra folosirii centurii de siguranță, un accesoriu care poate salva viața pasagerilor, dar și asupra riscurilor pe care le produce conducerea unui autovehicul de către o persoană sub stare de oboseală, recomandându-se evitarea distanțelor lungi, pe timp de noapte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.