La nivel naţional, peste 6.500 de polițiști vor acționa suplimentar față de efectivul curent, în județele aflate sub avertizare de cod galben și cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și viscol puternic, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de risc.

Începând de ieri, peste 6.500 de polițiști de la nivelul județelor afectate de avertizările meteorologice de cod galben și cod portocaliu acționează suplimentar pentru siguranța traficului rutier și pentru prevenirea și gestionarea evenimentelor negative rezultate din înrăutățirea vremii.

Având în vedere valorile crescute de trafic ce se înregistrează în special în zona de munte datorită sărbătorilor de rit vechi, peste 150 de poliţişti vor fi prezenţi cu autoutilitarele din dotare pentru fluidizarea traficului şi creşterea gradului de siguranţă rutieră. În zilele următoare, având în vedere şi celebrarea sărbătorii de Sf. Ioan, poliţiştii vor organiza acţiuni pentru identificarea şoferilor băuţi şi pentru prevenirea accidentelor pe fondul vitezei excesive.

Poliţiştii recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic şi respectarea indicaţiilor agenţilor aflaţi în trafic.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor și echipați-vă corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă(anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil etc). Este bine ca din autoturism să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.